Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Σόιμπλε: «Αποδεικνύεται με μαθηματικά του Λυκείου ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ--Νέο επεισόδιο στην κόντρα της Γερμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είχαμε σήμερα το πρωί, με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι «αποδεικνύεται με βασικά μαθηματικά του Λυκείου ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Ο κ. Σόιμπλε επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να δώσει απαντήσεις σε όσους, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πως το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί εξ ολοκλήρου. Οι τελευταίοι προτείνουν το «κούρεμα» του ποσοστού που κατέχει ο επίσημος τομέας, θέση με την οποία η Γερμανία διαφωνεί θεωρώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες των αεροσυνοδών του επίσημου αεροσκάφους της γερμανικής κυβέρνησης, πως κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τη δυναμική του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως το χρέος θα έχει μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ κάποια στιγμή μέσα στο διάστημα Απριλίου 2020 - Μαρτίου 2024, με την προϋπόθεση βεβαίως πως καμία από τις προφητείες των Μάγια δε θα επιβεβαιωθεί και πως ο Τζέιμς Κάμερον θα γυρίσει τουλάχιστον άλλη μία παγκόσμια επιτυχία του μεγέθους του «Άβαταρ» και του «Τιτανικού», δίνοντας έτσι μια σημαντική ώθηση στην παγκόσμια οικονομία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα δήλωσε πως «όλα εξαρτώνται από το πώς θα ορίσει κανείς την έννοια του ποσοστού του ΑΕΠ. Από το καταστατικό της ΕΚΤ δεν μου επιτρέπεται να πάρω θέση για θέματα μαθηματικών», θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο Γ. Στουρνάρας, όπως επιβεβαιώνουν κύκλοι του περιπτέρου της πλατείας Συντάγματος ακριβώς έξω από το υπουργείο Οικονομικών.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.