Σαρακοστή κοντή γιορτή
Clear sky
19°C
 

Ενθουσιασμένος με την πρωτιά στην ανεργία δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας

champbroutsis-hjKC679o.1360055618Ιδιαίτερα ικανοποιήμενος παρουσιάζεται ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την πρώτη θέση της χώρας μας στον τομέα της ανεργίας, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Υπουργός Εργασίας τόνισε: «Είμαι περήφανος για την χώρα μας, αυτές οι πρωτιές ακόμα και σε περίοδο κρίσης αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η πρωτιά σε όλους τους τομείς. Παραμένουμε προσγειωμένοι και κοιτάμε ήδη την επόμενη σκληρή μάχη» . Ο Υπουργός υποστήριξε επίσης πως όλες οι πρωτιές, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, μπορούν δυνητικά να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας, οι οποίες θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην ταλαιπωρημένη αλλά παρ'όλα αυτά «μπαρουτοκαπνισμένη» ελληνική οικονομία.

Ο κύριος Βρούτσης δεν δίστασε να αναφέρει μάλιστα και το παράδειγμα της Έλενας Παπαρίζου, η οποία με τη νίκη της στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision επέφερε πολλαπλασιαστικά ωφέλη για την χώρα μας εξαιτίας του σάλου που δημιουργήθηκε, σε αντίθεση με την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Σάκης Ρουβάς, η οποία δεν τόνωσε αρκετά την ελληνική οικονομία.

Επηρεασμένος από τη θετική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η ανέλπιστη πρωτιά της χώρας μας, ο Υπουργός ζήτησε από τους ανέργους να κάνουν υπομονή και να μη χάνουν τις ελπίδες τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της σαν φοίνικας όπως μόνο αυτή ξέρει. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί μια σειρά απο εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό την εμψύχωση των ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση και τη μετάδοση σε όλους τους πολίτες του κλίματος αισιοδοξίας και ευδαιμονίας που επικρατεί στην ηγεσία του Υπουργείου. «Μουδιασμένες» αναμένεται να είναι πάντως οι αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων απέναντι στο απρόσμενο κλίμα αισιοδοξίας ενώ προς παρόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.