Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

54 καταγγελίες κατά πολιτών έχει ανεβάσει ήδη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών» είναι ήδη διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές/Δημοφιλείς Εφαρμογές/Καταγγελίες Πολιτών και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

1. Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας

2. Φορολογικές παραβάσεις

3. Τελωνειακές παραβάσεις

Οι καταγγελίες και πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας διοχετεύονται αυτόματα, ανάλογα με το αντικείμενό τους, στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν οι υποθέσεις αφορούν θέματα αρμοδιότητάς της.

Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία για τη λειτουργία της πλατφόρμας έχουν ήδη γίνει γνωστά, με τα πρωτεία στις καταγγελίες να τα κατέχει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος και πολιτικός έχει ήδη ανεβάσει 54 καταγγελίες (32 για διαφθορά, 9 για φορολογικές παραβάσεις και 13 για τελωνειακές), με τον ίδιο να ετοιμάζει ακόμη 43 μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την πρωτοβουλία και ελπίζω σύντομα να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Απλά διαφωνώ με την επιβράβευση προς τους πολίτες. Υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή απ' το να γίνεσαι εσύ η αιτία να πληρώνει ο συμπολίτης σου;», σχολίασε ο κ. Μπογδάνος, σε ένα διάλειμμα από τις καταγγελίες του.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.