Καλό χειμώνα
Partly cloudy
27°C
 

Οι Βlind Guardian παρήγαγαν το 3% του ΑΕΠ της Γερμανίας το 2020

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, κατά 5,0% το 2020 καθώς η τεράστια δημοφιλία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι Blind Guardian βοήθησε να περιοριστεί το χάος που προκάλεσε ο COVID-19 στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με οικονομολόγους, φρένο στην κατακόρυφη πτώση της γερμανικής οικονομίας που διαφαινόταν τους θερινούς μήνες του 2020 (-10%) έβαλαν οι Blind Guardian, οι οποίοι παίχτηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια φορές από πλατφόρμες μουσικής ανά τον κόσμο από παλιούς αλλά και νέους λάτρεις της πάουερ μέταλ. Τα δικαιώματα που εξασφάλισε το «επικό» συγκρότημα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αντιπροσώπευσαν έτσι το 3% του ΑΕΠ της Γερμανίας για το έτος 2020.

Για πολλούς οικονομολόγους τα νέα στοιχεία για την πορεία της γερμανικής οικονομίας δεν αποτελούν έκπληξη. Ο Ούβε Μπούρκερτ από την τράπεζα του κρατιδίου Βάδης-Βιρτεμβέργης LBBW σημειώνει πως «Η φετινή ύφεση παραμείνει ένα αρνητικό ρεκόρ που δε θα επαναληφθεί όμως ποτέ όσο o André μπορεί να σολάρει και ο Hansi μπορεί να σκέφτεται ιστορίες για νάνους και δράκους».

Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι ακόμα και με δεύτερο κύμα πανδημίας με ενδεχόμενα νέα lockdown: «Δεν είσαι μόνος, μη φοβάσαι λοιπόν στο σκοτάδι και στο κρύο, γιατί οι ιστορίες των βάρδων θα παραμείνουν».

Από την πλευρά του ο Αντρέας Σόιερλε από την Dekabank σημειώνει με αισιοδοξία: «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, η ελπίδα βρίσκεται πέρα από την ακτή, είσαι αναθεματισμένο είδος δεν το βλέπεις, πως θα αλλάξουν οι καιροί;».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.