Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Δώρο παιδί θα δίνεται στο εξής με κάθε ζευγάρι Geox

Μια καλή μέρα είναι η σημερινή για την κοινωνική ομάδα των ανδρών που έχουν παραιτηθεί από τη φροντίδα της εμφάνισης τους, καθώς ο κολοσσός της υπόδησης, η ιταλική Geox προέβη σε μια ιστορική ανακοίνωση διά στόματος του προέδρου και ιδρυτή της Μάριο Μορέτι Πολεγκάτο.

Ο Πολεγκάτο, ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε πως από το ερχόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου με κάθε νέο ζευγάρι Geox που αγοράζεται θα δίνεται δώρο και ένα παιδί, ηλικίας από 6 μηνών έως 2 χρονών, με όλα τα χαρτιά της υιοθεσίας του τακτοποιημένα. Η παροχή θα ισχύσει σε πρώτη φάση μόνο για άνδρες 35 έως 45 ετών που δεν έχουν ήδη κάποιο τέκνο.

Σε επόμενη φάση θα εξεταστεί η επέκταση της προσφοράς και σε όσους έχουν ήδη τεκνοποιήσει, αλλά μόνο αν είναι σε θέση να αποδείξουν πως έχουν στην κατοχή τους πάνω από 6 ζευγάρια Geox και κατά προτίμηση πολλές φορές το ίδιο μοντέλο. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να φορούν Geox και στα παιδιά τους.

«Ενήλικες άνδρες, 35 χρονών και πάνω και με ελεύθερη βούληση διαλέγουν να φορούν παπούτσια με τρύπες στη σόλα, για να αναπνέουν τα πόδια τους. Είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πολεγκάτο στις δηλώσεις του, προτού μονολογήσει σχετικά με τη δικτατορία της εμφάνισης και το μεγαλείο της παραίτησης που αναδεικνύεται ως η μόνη απάντηση. «Αν δεν αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι ένα παιδί, τότε ποιος;» κατέληξε.

Μάλιστα, στο περιθώριο της ανακοίνωσης, ο ιδρυτής της Geox αποκάλυψε πως και ο ίδιος σκέφτηκε την ιδέα για τα παπούτσια που αναπνέουν, μια μέρα που κοιτούσε τον μικρό γιο του όσο έπαιζε στην παιδική χαρά.

«Από τη βαρεμάρα μου και χωρίς να το καταλάβω έκανα τρύπες στη σόλα του παπουτσιού μου με ένα ξυλάκι. Ήταν η πιο ενδιαφέρουσα μισή ώρα που πέρασα ποτέ στην παιδική χαρά και πλέον το πόδι μου ανέπνεε καλύτερα, οπότε σκέφτηκα: ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν», εκμυστηρεύθηκε.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.