Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Έκκληση σε όσους μένουν στο σπίτι να μην κάνουν ηρωίνη απευθύνει ο Π.Ο.Υ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με σημερινή του ανακοίνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας όσους λόγω πανδημίας μένουν κλεισμένοι στο σπίτι, να μην κάνουν χρήση ηρωίνης ή άλλων σκληρών, ψυχοτρόπων ουσιών.

Μιλώντας σε απεσταλμένους του Τύπου, εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ. αναγνώρισε την πολύ δύσκολη κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα με τη διασπορά του COVID-19 και σημείωσε ότι τα ναρκωτικά δεν είναι η απάντηση.

«Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και ότι αυτό το διάστημα είμαστε όλοι αρκετά αγχωμένοι, όμως η χρήση πρέζας (σ.σ. ηρωίνης) δεν θα κάνει καλό σε κανέναν. Οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο που μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους δεν θα πρέπει να βλέπουν αυτό το γεγονός ως ευκαιρία για να δοκιμάσουν σκληρά ναρκωτικά ή άλλες περίεργες ουσίες» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η ηρωίνη, το κρακ, η μεθαμφεταμίνη, η κεταμίνη και οι λοιπές ουσίες μόνο σε κακό θα οδηγήσουν. Το ίδιο ισχύει και για τα υγρά μπαταρίας μαζί με κρυσταλλικό σαπούνι, για τις βιομηχανικές κόλλες, για την έξτρα αποτελεσματική χλωρίνη σε σκόνη. Γενικά καλό θα ήταν να μην εισπνέουμε ό,τι βρίσκουμε», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του οργανισμού συνέχισε διευκρινίζοντας πως επίσης δεν προσφέρει τίποτα το να «ανεβάζουμε» στα social media φωτογραφίες και βίντεο από απλές, καθημερινές δουλειές του σπιτιού όπως το μαγείρεμα, το σιδέρωμα ή το πλύσιμο των πιάτων.

Στην καταπολέμηση του ιού, δυστυχώς δεν βοηθούν καθόλου ούτε οι φωτογραφίες του καθενός από την παιδική του ηλικία, δήλωσε ο εκπρόσωπος, για να κλείσει την ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να κάτσουν απλά μέσα στο σπίτι για όσο χρειαστεί, τίποτα περισσότερο, χωρίς να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι για λίγο.

Η συντακτική ομάδα του «Κουλουριού» παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία του ειδικού και θα την παρακολουθήσει ξανά σε λίγο, απλώς λίγο πιο αργά και με περισσότερα χρώματα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.