Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

Ελληνικός μεγάλος περίπατος δημιουργήθηκε σε συνοικία του Τόκιο

Στο πάρκο Νηρηίδων, δίπλα στην οδό Μιχαλακοπούλου, στο ύψος της Εθνικής Πινακοθήκης, δημιουργήθηκε ο πρώτος ιαπωνικός κήπος της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το «Κουλούρι», αντίστοιχη ενέργεια δημιουργήθηκε και στο Τόκιο της Ιαπωνίας, με τη δημιουργία αντίστοιχου μεγάλου περιπάτου στη συνοικία Νιμομπάσι, όπου παγκάκια, φοίνικες και πράσινο πεζοδρόμιο ελληνικής αισθητικής τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου, σε μια ανταλλαγή πολιτισμών ανάμεσα στους δύο λαούς.

«Η Αθήνα αγκαλιάζει το Τόκιο και αντίστροφα, και έτσι, όπως οι Αθηναίοι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τον ιαπωνικό κήπο, έτσι κι οι κάτοικοι του Τόκιο θα μπορούν να χαίρονται τον ελληνικό μεγάλο περίπατο», σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον δήμαρχο του Τόκιο, Τακάσι Καμαβούρα να συμπληρώνει: «Χαίρομαι πολύ που οι πολίτες μας θα νιώσουν για λίγο Έλληνες. Μακάρι να έρθει και η αντίστοιχη κίνηση στην πόλη μας».

Προς το παρόν διαψεύδονται οι φήμες πως σιγά-σιγά θα αρχίσει να εφαρμόζεται και ελληνικού τύπου δακτύλιος στην ιαπωνική πόλη. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.