Τζιτζίκια
Sunny
29°C
 

Ολυμπιακό αγώνισμα γίνεται εκτάκτως ο εμβολιασμός

Την έκπληξη αναμένεται να κάνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η οποία στο πλαίσιο της παγκόσμιας εμβολιαστικής καμπάνιας αποφάσισε να κάνει τον εμβολιασμό ολυμπιακό αγώνισμα, ειδικά για τους αγώνες του Τόκιο.

Η χώρα μας, ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πρωτοστατήσει στην καθιέρωση του νέου αγωνίσματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Κουλουριού», την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ο κ.Κώστας Τρυπητός, 87 ετών από τη Λευκάδα, με προπονητή τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Έχοντας φτάσει ήδη στην τέταρτη δόση με τρία διαφορετικά είδη εμβολίων για τον κορωνοϊό, ο κ.Τρυπητός είναι βετεράνος του αθλήματος με διεθνείς διακρίσεις σε τουρνουά εμβολιασμού σε Ευρώπη και Αμερική. Ο Έλληνας αθλητής θα συμμετάσχει στην κατηγορία Εμβόλιο mRna στο Δεξί, με μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο τη Σουηδία και την Κίνα.

Το Κουλούρι εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Κώστα. «Κοιτάμε κάθε δόση ξεχωριστά. Είναι δύσκολο αγώνισμα ο εμβολιασμός, θέλει θυσίες», είπε, προσθέτοντας: «Από 7 χρονών που κάναμε εμβόλια για πανούκλα και ελονοσία στο Δημοτικό περίμενα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Να φανταστείτε, στον στρατό έκανα τα εμβόλια των συνφάνταρων μου για προπόνηση».

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις προκαλεί η πληροφορία ότι παρά την εντυπωσιακή πρωτοβουλία, αρκετά μέλη της ΔΟΕ παραμένουν αρνητές του ιού. Μέλος της επιτροπής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του δήλωσε στο «Κουλούρι»: «Δεν μας πιάνουν οι κοινές αρρώστιες εμάς. Γιατί νομίζετε ότι μας λένε Αθανάτους;».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.