Τζιτζίκια
Clear
30°C
 

«Θα σου σπάσω τα πόδια»: Γάτα βασανίζει κατσαρίδα μέχρι να της πει πού κρύβονται οι υπόλοιπες

Σε άνευ προηγουμένου βασανιστήρια προχώρησε η Σάντι, 4χρονη σπιτόγατα, προκειμένου να αποσπάσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες από αγνώστων στοιχείων κατσαρίδα που βρέθηκε να τρέχει νευρωτικά στο σπίτι της.

Η κατσαρίδα, που υπολογίζεται να είναι μεταξύ 4 και 14 ετών, δεν είχε ικανοποιητικές απαντήσεις όταν ρωτήθηκε το λόγο που περιφερόταν στο σαλόνι του σπιτιού τις πρώτες πρωινές ώρες. Αντίθετα, κίνησε υποψίες πως πιθανόν να υπάρχουν και άλλα μέλη της τάξης των βλαττωειδών κάπου κρυμμένα, όταν έτρεξε γρήγορα, σταμάτησε, κούνησε τα πόδια της και ξαναέτρεξε προς τη γωνία.

Με την ψυχραιμία και την εμπειρία που διαθέτει η 4χρονη γαλή, έπιασε την κατσαρίδα με το πατουσάκι της και την κράτησε αρκετά σφιχτά όσο να πονάει αλλά όχι τόσο σφιχτά για να αφήσει σημάδια η χτυπήματα. Στη συνέχεια επιδόθηκε σε μια ανηλεή ανάκριση σε συνδυασμό με το γνωστό βασανιστήριο του να αφήνει την κατσαρίδα για λίγο, τόσο λίγο ώστε να πιστέψει πως μπορεί να ξεφύγει, και μετά να την ξαναπιάνει.

Μέχρι στιγμής, η άτυχη κατσαρίδα παραμένει υπό τον έλεγχο της Σάντι, είναι ακόμα ζωντανή, και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει με φίλους και συγγενείς βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση είναι η απελευθέρωση φερομονών. Με τις απειλές από πλευράς της γάτας τύπου «θα σου σπάσω τα πόδια» να δίνουν και να παίρνουν, η κατσαρίδα δεν έχει «σπάσει» ακόμα, ενώ ειδικοί υπολογίζουν πως θα μπορούσε να αντέξει υπό κακοποιητικές συνθήκες και χωρίς νερό και φαγητό για άλλες 40 μέρες.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.