Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Ενθουσιασμένες με την προοπτική χρησιμοποίησης των φωτογραφιών Ελλήνων χρηστών του Instagram οι διαφημιστικές εταιρείες

Ενθουσιασμένες με τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τη δουλειά τους εμφανίζονται μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες ανά την υφήλιο, μετά την απόφαση του Instagram να πουλάει τις φωτογραφίες των χρηστών του δίχως την άδεια τους.

Το δημοφιλές μέσο, αφού είδε ότι οι περιορισμοί που επέβαλε στους χρήστες του δεν έπιασαν τόπο, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις φωτογραφίες τους για εμπορικό σκοπό, δίχως να χρειάζεται η εξασφάλιση σχετικής άδειας. Η παραπάνω απόφαση δημιούργησε ενθουσιασμό στις διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες θα αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση στις φωτογραφίες των Ελλήνων χρηστών.

Σε δηλώσεις του στο "Κουλούρι", ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαφημιστών, τόνισε: "Περιμέναμε χρόνια αυτή τη μέρα. Βλέπαμε τις φανταστικές φωτογραφίες που ανέβαζαν οι Έλληνες χρήστες και δεν μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Τόσες πρωτότυπες φωτογραφίες με σπάνια φαινόμενα όπως η συννεφιά και η βροχή, τόσες καλλιτεχνικές λήψεις από γάτες και φαγητά, τόσες τρέντι φατσούλες και δεν μπορούσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Νιώθαμε σαν θηρία στο κλουβί. Πιέζαμε χρόνια για κάτι τέτοιο και επιτέλους τα καταφέραμε. Πλέον οι διαφημιστικές μας καμπάνιες θα απογειωθούν. Δεν ξέρουμε ποιά από τις εκατομμύρια φωτογραφίες με κουραμπιέδες να πρωτοδιαλέξουμε για τις χριστουγεννιάτικες καμπάνιες μας."

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης των νέων δεδομένων οι μετοχές όλων των διαφημιστικών εταιρειών ανέβηκαν κατά τουλάχιστον 3 μονάδες και υπολογίζεται πως οι επιπτώσεις θα είναι θετικές για ολόκληρη τη παγκόσμια οικονομία. Προβληματισμένοι δηλώνουν ωστόσο με τους νέους όρους χρήσης οι Έλληνες χρήστες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η αποδοχή τους σημαίνει πως κάθε χρήστης ασπάζεται αυτόματα τον σατανισμό και παραχωρεί κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας. Έντονες είναι τέλος οι φήμες πως οι νέοι όροι χρήσης περιέχουν και ένα τμήμα του Μνημονίου 4, πληροφορία η οποία προς το παρόν διαψεύδεται κατηγορητικά.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.