Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Σε μηχάνημα με δαγκάνα όπως στα λούνα παρκ τα φάρμακα των ασφαλισμένων

Σε μια "σολωμόντειο" λύση φαίνεται να καταλήγει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έπειτα από συνάντηση που είχε στο Allou Fun Park με τους κυρίους Σαμαρά και Στουρνάρα, από τις αρχές του νέου έτους θα εφαρμοστεί ένα μέτρο που αν μη τι άλλο θα επιφέρει δικαιοσύνη και θα περιορίσει τα παράπονα των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με το καινοτόμο αυτό σχέδιο, αναμένεται να τοποθετηθούν έξω από κάθε φαρμακείο της χώρας μηχανήματα όπως αυτά που υπάρχουν στα λούνα παρκ, στα οποία μέσω της δαγκάνας που ελέγχεται από έναν ειδικό μοχλό,  ο χειριστής επιχειρεί να πιάσει δώρα όπως αρκουδάκια, ρολόγια κλπ. Η διαφορά είναι πως στα μηχανήματα αυτά θα περιέχονται όλα τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και οι ασφαλισμένοι, αφού πρώτα τοποθετήσουν το ακριβές αντίτιμο του κάθε φαρμάκου στο μηχάνημα, θα έχουν την ευκαιρία τους να περισυλλέξουν το φάρμακο που επιθυμούν. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν τότε θα χάνουν τα χρήματα τους, ενώ σε περίπτωση που καταφέρουν να πιάσουν άλλο φάρμακο από αυτό που επιθυμούν θα μπορούν να το επιστρέψουν πίσω στο φαρμακείο λαμβάνοντας το 50% του ποσού που έδωσαν σαν αποζημίωση.

Σε δηλώσεις του στο "Κουλούρι", ο Υπουργός Υγείας τόνισε γεμάτος περηφάνεια: "Το σχέδιο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Πλέον ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει με την δεξιοτεχνία του τα φάρμακα του. Καλούμε τους ασθενείς να προπονηθούν όσο έχουν καιρό στα λούνα παρκ ώστε η εφαρμογή του μέτρου να τους βρει σε ετοιμότητα. "

Για την εγκατάσταση των μηχανημάτων θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και το έργο θα ανατεθεί σε όποια εταιρεία κατασκευάσει το δυσκολότερο για τον χρήστη του μηχάνημα. Μουδιασμένα υποδέχτηκαν το νέο μέτρο πάντως οι ασφαλισμένοι αφού έρευνες έχουν δείξει πως μόλις το 2% του ανθρώπινου πληθυσμού έχει την ικανότητα να λειτουργήσει σωστά τον μηχανισμό ώστε να καταφέρει να βγάλει κάτι από το μηχάνημα με επιτυχία. Αντίθετη στο μέτρο δήλωσε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε πως πλήττεται βάναυσα ο κλάδος των εργαζομένων στα λούνα παρκ και κάλεσε το ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση έξω από τα "Αηδονάκια" την Πέμπτη το πρωί.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.