Τζιτζίκια
Mostly sunny
32°C
 

Ένα φορτηγό πλοίο καρτ ποστάλ στέλνει η Τουρκία στο Καστελόριζο

Στην αντεπίθεση περνάει η Τουρκία αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών της γείτονος, ΜΙΤ, αντελήφθη το παμπόνηρο σχέδιο της Ελλάδας για να πάρει τους κατοίκους του ακριτικού νησιού με το μέρος της, αλλά και για να διαμηνύσει στην παγκόσμια κοινότητα πως το Καστελόριζο είναι και θα παραμείνει ελληνικό.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα, το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας εξέδοσε εντολή να γράψουν όλοι ο μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της χώρας από μία κάρτ-ποστάλ για το σχολείο του Καστελόριζου, με αποτέλεσμα να μαζευτούν σε μόλις μια εβδομάδα 16 εκατομμύρια κάρτες.

Οι κάρτες αυτές ήδη είναι καθ΄οδόν για την Μεγίστη, αφού φορτώθηκαν σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Τουρκγούτρεις, και αναμένονται να φτάσουν μέσα στις επόμενες 2 μέρες.

Υπενθυμίζουμε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας κατάλαβαν το σχέδιο αφού τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν συνάψει σύμβαση με τα Τούρκικα ταχυδρομεία για την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας στο νησί, καθώς ο ένας φοιτητής που επανδρώνει το Ταχυδρομείο του νησιού βρίσκεται εκεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι χιλιάδες κάρτες που απεστάλησαν τον τελευταίο καιρό στο σχολείο και στο δημαρχείο της Μεγίστης δρομολογούνταν από Ρόδο στη Μαρμαρίδα, στο Κας και μετά στο Καστελόριζο με το πλοίο της γραμμής.

Πληροφορίες του Υπ.Εξ που μιλούν για ανησυχία σχετικά με την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Θράκης προς το παρόν ελέγχονται, αν και είναι χιλιάδες τα γράμματα που αναμένονται να φτάσουν στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης τους επόμενους μήνες από την Τουρκία. Από πλευράς της Τουρκίας, ανάλογα με τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής δοκιμής, ενδέχεται να αναθέσουν σε κάθε Τούρκο πολίτη να γράψει από ένα γράμμα σε ένα ελληνικό νοικοκυριό.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.