Τζιτζίκια
Sunny
26°C
 

Στα σύνορα Η.Π.Α.-Μεξικού για εκπαίδευση αναχαίτισης προσφύγων ο Υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας

Χωρίς τίτλοΣτα σύνορα Η.Π.Α.-Μεξικού θα ταξιδέψουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης Αυστρίας, Ουγγαρίας, Σουηδίας, Τσεχίας και Σκοπίων ώστε να εκπαιδευτούν σε ζητήματα αναχαίτισης προσφύγων και αιτούντων ασύλου.

Μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτζ με τους ομολόγους του το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε η σεμιναριακού χαρακτήρα επίσκεψη για την ερχόμενη εβδομάδα στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Κουλουριού», η διαμονή της ομάδας των υπουργών έχει προγραμματιστεί σε πολυτελές ξενοδοχείο μερικά λεπτά μόλις από τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα των συνόρων.

Εκπαιδευτές έχουν ήδη οριστεί από το ΝΑΤΟ, Αμερικάνοι συνοριοφύλακες καθώς και σερίφηδες των τοπικών αστυνομικών τμημάτων. Παρ' όλα αυτά, μεγάλο ενδιαφέρον για εθελοντική προσφορά έχουν δείξει μέλη της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA), του Κου Κλουξ Κλαν (KKK) αλλά και της νεολαίας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Σεμπάστιαν Κούρτζ. «Όπως ένας άλλος σπουδαίος Αυστριακός πολιτικός που διέπρεψε στην Γερμανία, έτσι κι εγώ πρέπει να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Για εμάς δεν υφίσταται διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Έχουμε ήδη αρκετούς στις πανέμορφες και γραφικές μας πόλεις και δεν χρειαζόμαστε άλλους» δήλωσε στο «Κουλούρι» χωρίς να σταματήσει να χαμογελά. «Μαζί, οι χώρες που συνασπίστηκαν κατά του εξ ανατολής εχθρού, έχουμε να μάθουμε πολλά από τους φίλους μας τους Αμερικάνους και να τα εφαρμόσουμε και στα δικά μας σύνορα έτσι ώστε να μην περνάει πια ούτε Συριακό κουνούπι από τα τείχη μας. Ο Αγών μας θα δικαιωθεί» συμπλήρωσε.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.