Νυχτώνει σε λίγο
Overcast
18°C
 

Σοκ: Τα 90 έφτασε βασικός μάρτυρας του Noor 1

Ο επιχειρηματίας Χασάν Τουρκσμάν με καταγωγή από την τουρκική Σαμψούντα της Μαύρης Θάλασσας, γιόρτασε προχτές Σάββατο τα 90α του γενέθλια διοργανώνοντας ένα φαντασμαγορικό πάρτι στα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Ο εορτάζων είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης από το δεξαμενόπλοιο Noor One, που αποκαλύφθηκε το 2014 και παραμένει ακόμη ανοιχτή. Προχτές έγινε και ο πρώτος εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση που έφθασε στην 10η δεκατία της ζωής του, ξεπερνώντας κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ παραμένει ακόμη ακμαίος και χαίρει άκρας υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο πάρτι έδωσαν το «παρών» και άλλα πρόσωπα σχετιζόμενα με την υπόθεση του διάσημου «ναρκόπλοιου», ανάμεσα τους μέλη του πληρώματος, τελωνειακοί υπάλληλοι και καθαριστές πισινών σε βίλες των βορείων προαστίων. Όλοι εύχονταν «χρόνια πολλά» στον 90χρονο και αστειεύονταν μεταξύ τους για το πόσο τυχεροί θα ήταν να έφθαναν τα χρόνια του.

Η εκδήλωση καλύφθηκε με ρεπορτάζ στον τουρκικό και αραβικό Τύπο και έχει προκαλέσει διεθνές σοκ, καθώς οι μάρτυρες του «Noor 1» ζουν κατά κανόνα πολύ λιγότερο, έχοντας τις πιθανότητες εναντίον τους σε διάφορους τομείς της ζωής και της υγείας τους. Το γεγονός πως ο κ. Τουρκσμάν κατάφερε να φτάσει τα 90, ανατρέπει τα δεδομένα και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.

Το «Κουλούρι» από την πλευρά του, παρακολουθεί την υπόθεση και εύχεται σε όλους μακροζωία και μακροημέρευση.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.