Ιουλιανά
Clear sky
37°C
 

Ιστορική απόφαση: Η καθολική εκκλησία επιτρέπει στις μοναχές να τρώνε μήλα

Pope Francis' inauguration of applesΣε μια ιστορική απόφαση προέβη εχθές ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ανακοίνωσε αιφνιδίως μέσω του λογαριασμού του στο twitter την άρση της απαγόρευσης κατανάλωσης μήλων από τις καθολικές μοναχές. Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα χιλιετιών καθώς η αρχική απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την εποχή που Ποντίφικας ήταν ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος, ενώ ταυτόχρονα τονίζει το ήδη αντισυμβατικό προφίλ του νυν Πάπα, ο οποίος στην εξάμηνη θητεία του μεταξύ άλλων έχει συνομιλήσει προσωπικά με θύμα βιασμού, έχει κάνει θετικές δηλώσεις για την ομοφυλοφιλία, έχει αποκτήσει και οδηγεί Ρενό 4 του 1984 και έχει ανεβάσει φωτογραφία του στο Instagram.

Το ακριβές tweet του 266ου Αρχιεπίσκοπου της Καθολικής Εκκλησίας ήταν λακωνικό: «They say an apple a day keeps the doctor away. It is only fair that sisters eat apples too». Το tweet μέσα σε ελάχιστα λεπτά διαδόθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενώ αναρίθμητα ήταν τα σχετικά 'mentions' (σ.σ. αναφορές) από πιστούς προς Καθολικές καλόγριες για συγχαρητήρια και ευχές για «καλά μήλα».

Την κίνηση χαιρέτισαν η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οπωροκηπευτικών αλλά και η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Apple, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε «Get an apple!», απευθυνόμενος προς τις μοναχές. Από ελληνικής πλευράς δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση, αν και εκρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δε διέψευσε τις πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες και αναφέρουν πως ο αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος σκέφτεται σαν απάντηση να επιτρέψει στους ιερωμένους να χρησιμοποιούν αναπτήρα τη Μεγάλη Εβδομάδα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.