Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Υπάλληλος διοδίων παραδέχεται πως του αρέσει η δουλειά του

Ευτυχισμένος με τη δουλειά του δηλώνει υπάλληλος των διοδίων της σήραγγας του Λευκού Όρους (Mont Blanc). Ο Σ.Ρίντιτς εργάζεται στον σταθμό διοδίων της σήραγγας τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και στα διόδια του Νόβι Σαντ, όπου ξεκίνησε την καριέρα του. 

«Είναι πάνω από δέκα χρόνια που δουλεύω σε σταθμούς διοδίων και είμαι πολύ ευτυχισμένος. Άλλοι συνάδελφοι βαριούνται και το βλέπουν σαν αγγαρεία. Εγώ όμως όχι. Εμένα με γεμίζει, είναι όλη μου η ζωή», μας είπε ο τριανταεξάχρονος Σέρβος και συνέχισε λέγοντας πως «δε συνειδητοποιεί κανείς πόσο σημαντική και συνάμα ενδιαφέρουσα δουλειά είναι, μέχρι να βρεθεί μέσα στο θάλαμο – είναι σχεδόν λειτούργημα. Το χαμόγελο, η καλημέρα, η ταχύτητα στα ρέστα, όλα αυτά είναι βασικές λεπτομέρειες επιτυχίας στον τομέα μας».

Η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός του Ρίντιτς ανταμείβονται καθημερινά με τα χαμόγελα των οδηγών και την ευχάριστη διάθεση που τους διοχετεύει καθώς αυτοί διασχίζουν τα 11.5χμ της σήραγγας που συνδέει Ιταλία, Ελβετία και Γαλλία. Μάλιστα, γνωρίζει προσωπικά πλέον πολλούς από τους οδηγούς. Από όλες τις συγκινήσεις που προσφέρει η απασχόληση στο σταθμό διοδίων, ο τριανταεξάχρονος ξεχωρίζει όμως μία: Τη χαρά στα μάτια των οδηγών όταν τους δίνει το αναμνηστικό σκουφάκι, με το κεντημένο λογότυπο της σήραγγας. «Πολλοί οδηγοί διασχίζουν για πρώτη φορά από τη σήραγγα. Η έκπληξη και η χαρά στα μάτια τους όταν μαζί με τα ρέστα και την απόδειξη τους δίνω το δωράκι τους, μου φέρνει στο μυαλό την πρώτη φορά που μου χαμογέλασε η κόρη μου. Είναι απίστευτο!»


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.