Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Τούνελ θα κατασκευαστούν κάτω από τις λωρίδες διοδίων e-pass ώστε να μην κάνουν όπισθεν οι οδηγοί

Λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τις εθνικές οδούς έρχεται να δώσει το Υπουργείο Υποδομών, με την κατασκευή τούνελ κάτω από τις λωρίδες των e-pass στα διόδια.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη, τα τούνελ θα ενεργοποιούνται με τη χρήση της κόρνας όταν ο οδηγός, παρόλο που βρίσκεται στην ειδική λωρίδα, τυχαίνει να μην διαθέτει ενεργό e-pass. Στη συνέχεια θα κατευθύνουν το όχημα υπογείως, κάτω από τον αυτοκινητόδρομο και πίσω στην προηγούμενη είσοδο, προκειμένου να κατευθυνθεί αυτή τη φορά στη λωρίδα για τα μετρητά.

«Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του» δήλωσε στέλεχος του υπουργείου, τονίζοντας πως επιτέλους παρέχεται διέξοδος στους οδηγούς που για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρέθηκαν εκεί. «Θα τρυπήσουμε πεδιάδες, βουνά, θα σκάψουμε στα βαθύτερα σημεία, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει. Επιδίωξη μας είναι η διαλειτουργικότητα», πρόσθεσε.

Αλλά και οι παραχωρησιούχες εταιρείες από την πλευρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που το νέο σύστημα θα καλύπτει τόσο τα e-pass όσο και τα fastpass, o-pass, e-way, gefyra e-pass, kentriki-pass, egnatiapass αλλά και οποιοδήποτε άλλο pass προκύψει στο μέλλον.

Οι μοναδικές κάπως αρνητικές αντιδράσεις προήλθαν από συγκεκριμένους πολίτες που επικοινώνησαν με τα γραφεία του «Κουλουριού» για να καταγγείλουν πως ενώ βρίσκονταν σε λωρίδα e-pass και ήταν έτοιμοι να σταματήσουν και να βάλουν όπισθεν, ξαφνικά παρασύρθηκαν σε σήραγγα στον χωροχρόνο (σκουληκότρυπα) και μεταφέρθηκαν 10 λεπτά και αρκετά χιλιόμετρα πίσω. Ωστόσο τέτοιες θεωρίες δεν ήταν φυσικά δυνατό να επαληθευτούν, πόσο μάλλον που ακόμα δεν έχει φτιαχτεί κάποιο τούνελ.

Λόγω της σημασίας του έργου, οι δημοπρατήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με διαδικασίες fast-track, ενώ ο ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει στα 2,5 δισ. ευρώ.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.