Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Overcast
14°C
 

Τα ελληνικά σκοπεύει να καθιερώσει ως βασική γλώσσα του Twitter ο Elon Musk

Το Twitter συμφώνησε τελικά να πουληθεί στον ιδρυτή των Tesla kai SpaceX Elon Musk, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Musk εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του και κάποιες από τις προτάσεις του.

Μάλιστα, μία από τις προτάσεις αυτές συνδέονται άμεσα και με τη χώρα μας, αφού οι Έλληνες χρήστες του Twitter αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς λόγους που έστρεψαν τον δισεκατομμυριούχο προς την αγορά του μέσου. Έτσι, ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας σκοπεύει να καθιερώσει τα ελληνικά ως τη βασική γλώσσα λειτουργίας του Twitter.

«Έχω μεγαλώσει διαβάζοντας ελληνικό Twitter. Αναλύσεις, τσακωμοί, memes, hashtags όπως ψόφος, ποίηση, μπούτια, τώρα τελευταία spaces για φόνους. Απορώ πως μου το πούλησαν μόνο 44 δις, μόνο το ελληνικό περιεχόμενο αξίζει τουλάχιστον 100», σχολίασε ο Elon Musk για να συμπληρώσει:

«Ανυπομονώ όλος ο πλανήτης να γράφει σαν Έλληνες». Πάντως, το ελληνικό κοινό εμφανίζεται διχασμένο και έχει διοργανωθεί πανελλήνιο space για απόψε το βράδυ, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της κοινότητας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.