Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
10°C
 

Μόνο tweets του Ίλον Μασκ θα βλέπουν στο εξής οι χρήστες του Twitter που δεν έχουν επαληθευμένο λογαριασμό

Το Twitter επέβαλλε μέσα στο Σαββατοκύριακο προσωρινό όριο στον αριθμό των tweets που μπορούν να δουν οι χρήστες κάθε μέρα, μια κίνηση που πυροδότησε αντιδράσεις από ορισμένους χρήστες.

Η πλατφόρμα εφάρμοσε προσωρινά όρια ανάγνωσης για να αντιμετωπίσει τα «ακραία επίπεδα» εξαγωγής-συλλογής δεδομένων (data scraping) και χειραγώγησης του συστήματος, δήλωσε αργότερα ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Ίλον Μασκ σε ανάρτησή του. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίστηκαν προσωρινά στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα και οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί στην ανάγνωση 600 και 300 αναρτήσεων την ημέρα αντίστοιχα.

Προς το παρόν, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει επανέλθει στην κανονική του χρήση, ωστόσο όπως είναι σε θέση να γνωρίζει αποκλειστικά το «Κουλούρι», ο ιδιόρρυθμος Νοτιοαφρικανός ιδιοκτήτης του, σκοπεύει σύντομα να επιβάλλει την παρακολούθηση μόνο των δικών του tweets σε όσους χρήστες δεν διαθέτουν επαληθευμένο λογαριασμό.

Πάντως, έπειτα από νέες έντονες αντιδράσεις, φαίνεται πως ο δισεκατομμυριούχος θα ρίξει λίγο νερό στο κρασί του, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν και τα tweets της μητέρας του, αλλά και τα δικά τους tweets, αρκεί να μην ξεπερνούν τα 12 την ημέρα.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.