Δεν ξέρεις τι να φορέσεις
Clear
18°C
 

33χρονος που βλέπει όλες τις τούρκικες σειρές, βέβαιος πως γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στην Τουρκία

kara-sevda-sirial-749099Όλο το παρασκήνιο για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, είναι βέβαιος πως γνωρίζει ο Στέφανος, Δ., φανατικός τηλεθεατής όλων των καθημερινών τούρκικων σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση.

Ο 33χρονος, έχει παρακολουθήσει με αφοσίωση όλες τις σειρές που διαδραματίζονται στην γειτονική χώρα, όπως τα «Φατμαγκιούλ», «Κισμέτ», «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», «Καρανταγί» αλλά και το πιο πρόσφατο «Καρά Σεβντά» και αισθάνεται σίγουρος πως γνωρίζει καλά την ιδιοσυγκρασία των Τούρκων, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Έτσι, τις τελευταίες ώρες εξηγεί σε γνωστούς, συγγενείς και φίλους όλες τις λεπτομέρειες της αναταραχής, διαφωνώντας έντονα με όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη από εκείνον.

«Μπορεί να μην διαβάζω εφημερίδες συχνά, να μην έχω πάει ποτέ στην Τουρκία και να μην έχω ούτε έναν Τούρκο φίλο, όμως πραγματικά, είναι σαν να τους ξέρω όλους προσωπικά. Έχω ζήσει τόσα οικογενειακά δράματα από την μικρή οθόνη, έχω κλάψει με τις αναποδιές τους, που αισθάνομαι πιο Τούρκος κι απ' αυτούς», σχολιάζει μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Στέφανος και συνεχίζει:

«Είμαι βέβαιος πως πίσω από το πραξικόπημα κρύβεται μια ρομαντική τούρκικη ψυχή, η οποία ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει την προσοχή της αγαπημένης της. Αν τους ενοχλούσε άλλωστε τόσο ο Ερντογάν, δεν μπορεί, θα το ανέφεραν και στους διαλόγους τους οι πρωταγωνιστές. Στο 'Καρά Σεβντά' βρίσκονται όλες οι απαντήσεις».

Ο 33χρονος, έχει ήδη προμηθευτεί τηλεπεριοδικά τα οποία και αποκαλύπτουν τη συνέχεια των αγαπημένων του τούρκικων σειρών, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει μέσα απ΄ αυτά τις εξελίξεις στο κρίσιμο ντόμινο των γεωπολιτικών εξελίξεων, καταλήγοντας προς το παρόν στο συμπέρασμα πως «σύντομα θα γίνει ένας γάμος που θα πληγώσει πολλούς».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.