Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Τατουάζ έκανε στην φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

1379778_10151609784097131_1525097407_nΤο πρώτο τατουάζ από την ημέρα που εισήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε πρόσφατα ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ήταν μία κίνηση που, όπως αναφέρουν κύκλοι του στενού του περιβάλλοντος, είχε καιρό κατά νου και τελικά βρήκε τις κατάλληλες διασυνδέσεις να το πραγματοποιήσει.

Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του ΠαΣοΚ, με τη βοήθεια ενός φίλου-συγκρατούμενου με τον οποίο επιλέγει να προαυλίζεται τους τελευταίους μήνες, χάραξε για πάντα στο στέρνο τον ήλιο-σύμβολο του κόμματος, προσθέτοντας από κάτω την φράση «Verloren Sohn». Από σημειολογικής πλευράς, το σχέδιο που ο 74-χρονος πρώην πολιτικός επέλεξε παραπέμπει αφενός στο κίνημα που υπηρέτησε πιστά για σχεδόν σαράντα χρόνια, με τον ήλιο του ΠαΣοΚ και αφετέρου στα δύσκολα χρόνια της αυτοεξορίας του στην Γερμανία και στον μετέπειτα χλιδάτο τρόπο ζωής που ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει, με την χρήση της φράσης «άσωτος υιός» γραμμένη στα γερμανικά.

Το τατουάζ φιλοτέχνησε ο Λάμπης, ισόβιος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, που κρατείται λίγα μόλις κελιά μακριά από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και θεωρείται από τους «μαέστρους» της τέχνης εντός του σωφρωνιστκού ιδρύματος, έχοντας τρεις δεκαετίες δερματοστιξίας στην «πλάτη του». Τον Λάμπη προσέγγισε ο φίλος-συγκρατούμενος του Άκη, ενώ η αμοιβή του καλλιτέχνη δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Για το σχέδιο στο χέρι του πάλαι ποτέ υπουργού χρησιμοποιήθηκαν πολύ λίγα μέσα, που περιελάμβαναν μία κολώνια «Μυρτώ», μια καρφίτσα, μια παραμάνα και ένα στυλό διαρκείας.

Στην τελευταία συνεδρίαση της δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε με ένα μέρος της διαφανούς μεμβράνης που προστατεύει το τατουάζ του να εξέχει από την μανσέτα του πουκαμίσου του, σημάδι ότι λίγος καιρός έχει περάσει από την μέρα που έκανε το τατουάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την δουλειά του Λάμπη, ενώ φήμες κάνουν λόγο για σκέψεις του πρώην πολιτικού να σημαδέψει ξανά σύντομα το σώμα του με σχέδιο αφιερωμένο στον παλιό του φίλο και «συνοδοιπόρο» Ανδρέα Παπανδρέου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.