Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Έντονες οι αντιδράσεις του συλλόγου πασχόντων από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, για το παρακάτω άρθρο,

dcoΈντονες αντιδρασεις από πλευράς του Πανελληνίου Συλλόγου πασχόντων από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (Obsessive Compulsive Disorder) ,έχει προκαλέσει το παρών κείμενο.

Ο σύλλογος με επιστΟλη που απέστειλε  στο   Κουλούρι διαμαρτύρεται εντονότατα για την διάταξη του κειμένου, την τοποθέτηση σημείων στίξης σε λάθος σημεία˙ τον λανθασμένο ή ελλειπή τονισμό και τα κεφαλαία γράμματα εντός λέξεων. Εκτός των αλλων, τονίζει , η σταγωνα που ξεχείλισε τον ποτήρι και εξαγρίωσε πλήθος κόσμου ήταν αυτός ό σύνδεσμος.

Η επιστολή, που εστάλη μέσω ηλεκρτονικού ταχυδρομείου, ήταν γραμμένη στο κυρίως μέρος του μηνύματος, αλλά και σε συννημένο αρχείο εντός αυτού. Σε αυτήν, ο πρόεδρος του συλλόγου αποστέλει παράκληση προς τους συντάκτες να αφαιρεθεί το εν λόγω άρθρο, καθ ότι προκάλεσε έξαρση των συμπτωμάτων σε άτομα που πΆσχουν από την διαταραχή.

Η επιστολή κανει λόγο για πρωτοφανή περιστατικά συμπεριφορών, όπου οι πάσχοντες μεταξύ άλλων ανανέωναν την σελίδα που διάβαζαν  , νομίζοντας ότι φταΊει ο ηλεκτρονικός <περιηγητής> τους, επέστρεφαν στην αρχή προτάσεων προκειμένου να διαβάσουν ξανά τις λέΞεις ή φράσεις που τους φαίνονταν λανθασμένες και εμφάνιζαν γενικότερα συμπτώματα της πάθησης   , συχνά μεγαλης έντασης. Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία του συλλόγου αναφέρουν μαλιστα ότι 2 δύο άτομα που πάσχουν από ΙΨΔ βρέθηκαν σε σημείο να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς χάραξαν τόνους στην

οθόνη του υπολογιστή όπου διάβαζαν το άρθρο.

Αστυνομικές πηγές αναφαιρουν, σαν να μην έφθαναν όλα τ' άλλα, ότι σε μία εκ των δύο περιπτώσεων ο ασθενής, προχωρώντας πιό κάτω στη σελίδα συνειδητοποίησε οτι οί τόνοι που είχε χαράξει είχαν «μεταφερθεί"  σε άλλες λέξεις με αποτέλεσμα να σπασει τελικά τον υπολογιστή. Η Τροχαία κατέγραψε ένδεκα (11 ) ατυχήματα που οφείλονταν στο άρθρο , Πολλά ηταν τα περιστατικά όπου συμπτώματα-«τικ» έκαναν την εμφάνισή τους σε πάσχοντες, ενω έξι περίπου άτομα διακομίστηκαν σε κλινικές.

το Κουλούρι εκφράζει την βαθύτατη λύπη του προς τους συνανθρώπους μας που πέρασαν δυσκολες ώρες διαβάζοντας το άρθρο και διαβεβαιώνει ότι ολα θα πάνε ΚαΛά.

Σχολιάζοντας, την ειδηση, ο Σύλλογος φιλολόγων καθηγητών Γυμνασίου σε Φροντιστήρια απηύθηνε  κάλεσμα -  να καταβληθει κάθε δυνατή προσπάΘεια για την καταπολέμιση τέτοιων περιπτώσεων, που προκαλούν δυσλειτουργία στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να απογευχθούν πρόμοια κρούσματα στο μέλλον         .

§


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.