Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
20°C
 

Μόνιμα καμουφλαρισμένος με φούμο κυκλοφορεί πλέον ο Π. Καμμένος

kammenos_foumoΜε στρατιωτική περιβολή και μονίμως καμουφλαρισμένος με κλαδιά και φούμο στο πρόσωπο κυκλοφορεί πλέον στις δημόσιες αλλά και στις ιδιωτικές στιγμές του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δοκίμασε για πρώτη φορά το στρατιωτικό καμουφλάζ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από Διμοιρία Εθνοφυλάκων στη Θάσο.

Ο υπουργός ενθουσιάστηκε με την εμπειρία, με τους αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα να εξιστορούν πώς κάποια στιγμή κρύφτηκε πίσω από ένα θάμνο στο πεδίο βολής και μετά από λίγο πετάχτηκε ξαφνικά όρθιος, τρομάζοντας τους εθνοφύλακες. Έκτοτε, δεν έχει αποχωριστεί τη στολή παραλλαγής, ούτε το καμουφλάζ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις κι εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από την Τουρκία ή άλλη γειτονική χώρα. Δεν εφησυχάζουμε, εξαρτάται από εμάς να υπερασπιστούμε τα πάτρια εδάφη. Για να μας πιάσουν πρέπει πρώτα να μας δουν» τόνισε ο υπουργός, σε συνέντευξη που έδωσε κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο στο Άλσος Στρατού στο Γουδή.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και τι θα γίνει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στην Κύπρο, ο Π. Καμμένος απάντησε πως τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας ενώ χαρακτήρισε την Κύπρο ως «το αγαπημένο του νησί».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ διαβεβαίωσε πως η χώρα μας θα εξαντλήσει όλα τα χρηματικά αποθέματα για την προμήθεια αεροπλάνων και υποβρυχίων τελευταίας τεχνολογίας, «που δεν γίνονται αντιληπτά ούτε από τα πουλιά και τα ψάρια», προτού αποχωρήσει με έρπειν προς κοντινό δασύλλιο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.