Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
15°C
 

Ένα εκατομμύριο εθελοντές ζήτησε η Γιάννα Αγγελοπούλου ενόψει των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί ο πρωθυπουργός, αναθέτοντας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μάλιστα, η κ. Αγγελοπούλου δεν έχασε χρόνο, ξεκινώντας ήδη την οργάνωση των λαμπρών εκδηλώσεων. Η πρώην επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα εκατομμύριο εθελοντές για την αναπαράσταση των ένδοξων μαχών των Ελλήνων, την αγορά τουλάχιστον 300 νέων πολεμικών αρμάτων, την ενοικίαση όλων των σταδίων για ένα χρόνο, καθώς και την πραγματοποίηση τελετής έναρξης στο ΟΑΚΑ, και πάλι υπό την σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα διαρκέσουν συνολικά για 365 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων όλη η χώρα θα θυμίζει σκηνικό επανάστασης, ενώ θα ολοκληρωθούν με ένα πάρτυ που θα στοιχίσει μόλις 345 εκατομμύρια ευρώ. «Θα είναι χαρά για τον Έλληνα να πληρώσει λίγους φόρους παραπάνω για να τιμήσει αυτούς που σκοτώθηκαν για να είναι σήμερα ελεύθερος», σχολίασε η κ. Αγγελοπούλου, εκφράζοντας την ανυπομονησία της για το μεγάλο γεγονός.

Μείνετε συντονισμένοι με το «Κουλούρι» για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.