Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Σάλος με εικόνες που απεικονίζουν τον Χριστό με κροκς

Παγωμάρα επικρατεί στους κόλπους του χριστιανισμού μετά την ανακάλυψη αγιογραφιών και εικόνων που απεικονίζουν τον Ιησού Χριστό να φοράει παπούτσια τύπου «κροκς».

Την συγκλονιστική  ανακάλυψη έκανε ο  Ισλανδός αρχαιολόγος Άρναρ Άντονσον έπειτα από πολύχρονες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Βηθλεέμ. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δεκάδες αγιογραφίες αλλά και σχέδια στα οποία ο Υιός του Θεού φαίνεται να προτιμά τα ιδιόρρυθμα και κατά γενική ομολογία κακόγουστα παπούτσια και μάλιστα απεικονίζεται να τα φοράει σε διάφορα χρώματα. Σε κάποιες από τις εικόνες μάλιστα, κροκς φοράει και ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού, Πέτρος.

Ο ίδιος ο αρχαιολόγος δήλωσε σχετικά: «Έχουν έρθει στο φως δεκάδες εικόνες αλλά και αρχαία κείμενα στα οποία ο Χριστός αφηγείται στους μαθητές του την χρησιμότητα των κροκς. Πώς νομίζετε ότι άντεξε όλα τα χρόνια που περιφερόταν στην έρημο; Με ένα απλό σανδάλι θα είχε κατατραυματίσει τα πόδια του. Υπάρχουν μαρτυρίες μάλιστα πως ο Ιησούς φορούσε τα αγαπημένα του κροκς ακόμα και κατά τη διάρκεια της ανάβασης του στον Γολγοθά και τα έβγαλε δευτερόλεπτα πριν τη σταύρωση. Μετά τη σταύρωση του έγινε μια προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος για την προστασία του κύρους του Χριστού. Χιλιάδες πιστοί προσπάθησαν να κάψουν όλα τα ζευγάρια που υπήρχαν καθώς και τις εικόνες που τον έδειχναν με κροκς. Η συνωμοσία αυτή όμως ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστεί».

Ανακοίνωση εξέδωσε σαφώς δικαιωμένη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ανθρώπων που φοράνε Κροκς, τονίζοντας: «Εδώ και χρόνια μας αντιμετωπίζουν όλοι με τον χειρότερο τρόπο. Μας κοροϊδεύουν και μας ξεφτιλίζουν επειδή επιλέγουμε να φοράμε ένα άνετο παπούτσι. Να δω τι θα πούνε τώρα όλοι αυτοί βλέποντας πως ακόμα και ο Χριστός φορούσε κροκς».

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας έχουν αρνηθεί προς το παρόν να πάρουν θέση ενώ ήδη γράφεται ταινία με τίτλο «Ο Χριστός φορούσε Κροκς», με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να είναι το φαβορί για να υποδυθεί τον Θεάνθρωπο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.