Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Στολή αστροναύτη παρήγγειλε ο Π. Καμμένος μετά την ανακάλυψη της NASA

kammenos_astronautisΜία πλήρως εξοπλισμένη στολή αστροναύτη παρήγγειλε χθες το βράδυ από το ίντερνετ ο Πάνος Καμμένος, μετά την ανακοίνωση της NASA σχετικά με την ανακάλυψη επτά εξωπλανητών με συνθήκες κατάλληλες για ζωή γύρω από το άστρο Trappist-1, σε απόσταση μόλις 40 ετών φωτός από τη Γη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη Τύπου της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του για τον εντοπισμό των «γήινων» πλανητών, τουλάχιστον τρεις από τους οποίους είναι πιθανό να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους.

Ταυτόχρονα άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο για διαστημικό εξοπλισμό προς πώληση, κάνοντας αρχικά προσφορά σε πλειστηριασμό ενός Μαλαισιανού στο E-bay, προτού αγοράσει τελικά τη στολή από την ιστοσελίδα spacetravellers.com.

«Βρήκαμε τα αδερφάκια της Γης, τώρα μένει να ταξιδέψουμε μέχρι εκεί και να συναντήσουμε τους εξωγήινους αδελφούς μας» ακούστηκε να αναφωνεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος πως κάποιοι τουλάχιστον από τους πλανήτες διαθέτουν νερό σε υγρή μορφή. «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πλανητικό σύστημα βρίσκεται στον αστερισμό του Υδροχόου, που είναι το ζώδιο του νερού» συμπλήρωσε.

«Όλες οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας τώρα πρέπει να είναι για την οργάνωση της αποστολής. Πρέπει να κατασκευάσουμε ένα δυνατό αστρόπλοιο που να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός και σε 40 χρόνια θα είμαστε εκεί» τόνισε στην οικογένειά του, εκφράζοντας την επιθυμία του να συμμετάσχει ο ίδιος στην αποστολή όταν έρθει η ώρα.

Τέλος, σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ν. Παππά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε την επίσπευση των διεργασιών για τη δημιουργία και τη στελέχωση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, επισημαίνοντας πως «η πατρίδα μας δεν πρέπει να χάσει το τρένο του αποικισμού του Διαστήματος».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.