Τζιτζίκια
Clear
30°C
 

Τα Δικαστικά του Σχινιά κατέλαβε η Σοσιαλιστική Διεθνής, συνεχείς εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόβαση κλιμακίων της Σοσιαλιστικής διεθνούς στην περιοχή των Δικαστικών του Σχινιά Μαραθώνα. Δυνάμεις από στην Ιταλία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, τη Βουλγαρία και την Ισπανία συνόδευσαν το κανό με το οποίο ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου αποβιβάστηκε σε βραχώδη περιοχή. Οι δυνάμεις της Σοσιαλιστικής διεθνούς φαίνεται να έχουν καταλάβει αρκετά μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει βράχια, θάλασσα και δυο εξοχικές κατοικίες με πισίνα.

Τι επιδιώκει ο Παπανδρέου;

Πρόσωπα που γνωρίζουν από μέσα τα πράματα, λένε πως από το Σχινιά σχεδιάζει να εξορμήσει ώστε στη συνέχεια να καταλάβει τη Χαριλάου Τρικούπη και να σηκώσει πανηγυρικά το πράσινο λάβαρο της επιστροφής του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Δεν αποκλείεται, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, να επικοινωνήσει και με τον Κώστα Σόμμερ, ενώ είναι ασαφές έως μάλλον απίθανο να επικοινωνήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ από τις προηγούμενες εκλογές.

Οι αντιδράσεις

Η πρωτοβουλία Παπανδρέου έχει προκαλέσει αντιδράσεις που περνούν από όλο το φάσμα: Από τoν ενθουσιασμό μέχρι την αποδοκιμασία. «Η σοσιαλιστική διεθνής δεν είναι μπαρ στην Καρύτση» σχολίαζε μιλώντας στο «Κουλούρι» πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. «Τι επιδιώκει ο Παπανδρέου και γιατί εμφανίζεται τώρα;» διερωτάτο άλλο έμπειρο στέλεχος. «Θα σας περικυκλώσουμε από παντού, ερχόμαστε» υποστήριζε στον αντίποδα, στέλεχος που στηρίζει την επιλογή Παπανδρέου. «Ο Παπανδρέου είναι δυνατός αλλά χωρίς μουστάκι είναι μια σκιά του παλιού του εαυτού» ανέφερε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που κινείται στο ενδιάμεσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Χιλιανό Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής διεθνούς Λουίς Αγιάλα, αποφάσισαν να καταλάβουν τα δικαστικά διότι εκεί είχαν πρωτογνωριστεί σε ένα τεράστιο πάρτι γύρω στο 2005-2006.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.