Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Έξαλλος Μητροπολίτης ωρύεται για το αντιρατσιστικό στον επί 35 χρόνια σύντροφο και βοηθό του

mitropolitesΈξαλλος με το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ήταν χθες το βράδυ ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Σμίξης, Φαρκαδόνας και Γαυγαμήλων, Λαυρέντιος, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον επί 35 συναπτά έτη βοηθό του, συνοδοιπόρο και σύντροφο του στη Ζωή και Την Πίστη, διάκονο Απόστολο, με τον οποίο ο σεβασμιότατος αυτόν τον καιρό συγκατοικεί. Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Βουλή, προβλέπει ποινές για όσους προβαίνουν σε ρατσιστικά παραληρήματα προτρέποντας σε πράξεις βίας κατά συγκεκριμένων ομάδων πολιτών με βάση τη φυλή, το χρώμα, τον σεξουαλικό ή άλλο προσανατολισμό.

«Είναι άθλιο και ελεεινό, θα ζήσουμε και με το νόμο τη δικτατορία της σεξουαλικής διαστροφής. Ντροπή σε όλους μας» ακούστηκε να αναφωνεί εμφανώς αηδιασμένος ο εκ Γαυγαμήλων Λαυρέντιος, ενώ ο πιστός του βοηθός τον βοηθούσε να ξεκουμπώσει και να αφαιρέσει τα άμφια, λίγη ώρα πριν το δείπνο. «Εγώ θα συνεχίζω συν Θεώ να στηλιτεύω την ψυχοκοινωνική διαστροφή της ομοφυλοφιλίας κι ας ψηφίζουν ό,τι θέλουν, δεν θα μου απαγορεύσουν να ονομάζω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» διακήρυξε αμέσως μετά, κοιτώντας τον διάκονο Απόστολο κατευθείαν στα μάτια, ενώ αυτός του κρατούσε το χέρι με κατανόηση, προσπαθώντας να τον ηρεμήσει.

«Όλο το βράδυ ήταν έξαλλος, το ίδιο τροπάρι συνεχίστηκε και στη διάρκεια του δείπνου» εξομολογείται ο Απόστολος, ο οποίος συνεχίζει: «Προσπαθούσα να αλλάξω κουβέντα, μιλώντας για καθημερινά πράγματα και για ένα αστείο περιστατικό που συνέβη το πρωί, όταν είχα πάει στη λαϊκή για τα ψώνια του σπιτιού αλλά ο σεβασμιότατος δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. Ήταν λάβρος κατά των πρόστυχων πολιτικών και των αισχρών κύναιδων, βρισκόταν σε παραλήρημα εναντίον του νόμου που είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, όπως έλεγε. Και το χειρότερο ήταν ότι, ελλείψει κάποιου άλλου, τα άκουγα εγώ».

«Ούτε όταν τον πλησίασα και του χάιδεψα τους ώμους με την Αγάπη και τη Στοργή Του Ιησού Χριστού δεν μαλάκωσε. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω» συμπλήρωσε ο ανήσυχος διάκονος, ο οποίος από την πλευρά του δεν θέλησε να εκφράσει γνώμη για το περιεχόμενο των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αρκούμενος να σχολιάσει ότι «εγώ συμφωνώ με ό,τι διαμηνύει ο ιερότατος Λαυρέντιος, ούτε μια στιγμή στα 35 χρόνια που πορευόμαστε μαζί δεν τον έχω αμφισβητήσει».

Τέλος, σύμφωνα με μαρτυρίες, το μένος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη δεν κόπασε ούτε όταν το ζευγάρι των πιστών εκπροσώπων του Θεού κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα, από όπου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν κραυγές ιερής οργής και αγανάκτησης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.