Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Μίνι-τεστ "καταλληλότητας ψήφου" προτείνει το Υπουργείο Παιδείας

Μια άκρως πρωτοποριακή πρόταση έπεσε στο τραπέζι του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου.  Ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνεργασία με επιτροπή διακεκριμένων εκπαιδευτικών παρουσίασε με κάθε επισημότητα ένα μίνι "διαγώνισμα" το οποίο θα είναι ικανό να κρίνει αν κάποιος πολίτης είναι κατάλληλος να ψηφίσει σε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές.

Το διαγώνισμα αυτό θα περιλαμβάνει 10 απλές ερωτήσεις τις οποίες ο υποψήφιος ψηφοφόρος θα καλείται να απαντήσει την ημέρα των εκλογών στο εκλογικό κέντρο στο οποίο ασκεί τα εκλογικά του καθήκοντα. Σε περίπτωση που συγκεντρώσει βαθμολογία υψηλότερη του 50% θα είναι ελεύθερος να ψηφίσει το κόμμα της αρεσκείας του. Στην περίπτωση ωστόσο που η βαθμολογία του είναι χαμηλότερη της βάσης τότε θα του αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου μέχρι και τις επόμενες εκλογές. Αν και στις επόμενες εκλογές συγκεντρώσει χαμηλή βαθμολογία τότε το δικαίωμα ψήφου θα του αφαιρείται δια βίου.

Στόχος αυτού του επαναστατικού μέτρου είναι να αποτραπεί το φαινόμενο η ψήφος ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν στοιχειώδεις γραμματικές ή ιστορικές γνώσεις, συχνάζουν σε «σκυλάδικα» στο Μπουρνάζι, χρησιμοποιούν ζελέ  για τα μαλλιά, πιστεύουν ότι η NASA είναι πλανήτης ή ότι η ΑΕΚ θα πάρει κάποια στιγμή πρωτάθλημα, να έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή των υπολοίπων.

Μέσω του διαγωνίσματος αυτού λοιπόν θα γίνεται ένα "φιλτράρισμα" το οποίο θα επιτρέπει την ψήφο μόνο σε όσους το δικαιούνται. Ήδη έχουν διαρρεύσει μάλιστα κάποιες από τις ερωτήσεις, τις οποίες και σας αποκαλύπτει το "Κουλούρι":

- Γράψτε σωστά το ονοματεπώνυμο σας (σ.σ. για να αποκλείονται οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής)

- Ποιά είναι η αγαπημένη σας καφετέρια;

- Ποιός είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής;

- Σε ποιά πλευρά των κυλιόμενων σκαλών στέκεστε ακίνητοι στο μετρό;

- Περιμένετε πρώτα να βγούνε οι επιβάτες μέσα από το βαγόνι στο μετρό ή ορμάτε μέσα βιαστικά;

- Κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην Εθνική οδό χρησιμοποείτε την βοηθητική λωρίδα για να κερδίσετε χρόνο;

- Πιστέυετε ότι η ΑΕΚάρα θα ανακάμψει και θα πάρει πρωτάθλημα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια;

Το διαγώνισμα θα είναι διαφορετικό σε κάθε εκλογικό κέντρο ενώ σε περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος αντιγράψει τότε θα χάνει το εκλογικό του δικαίωμα δια παντός.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.