Πάει κι αυτό
Clear sky
23°C
 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέτρεψε σε αυτοκτονία 24χρόνο

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε ακούσει για σωτήριες επεμβάσεις της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν εκφράσει την πρόθεση να αυτοκτονήσουν σε συζητήσεις τους στο διαδίκτυο. Στην περίπτωση του Χρήστου Κ. ωστόσο συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Ο Χρήστος Κ. , κάτοικος Πατησίων, ήταν 24 χρονών και σπούδαζε στο ΤΕΙ λογιστικής στο Αιγάλεω, όπου χρωστούσε 44 μαθήματα για πτυχίο. Η άγρυπνη ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισε τυχαία συζήτηση του, όπου ο 24χρόνος εξέφραζε την συμπάθεια του για την Χρυσή Αυγή. Αρχικά οι άνδρες της Δίωξης απλώς γελούσαν με τα ανορθόγραφα ρατσιστικά σχόλια του νεαρού ωστόσο γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε.

Από το ιστορικό των επισκέψεων του σε ιστοσελίδες, διαπιστώθηκε πως ο νεαρός ανήκε επίσης στους ανθρώπους που κάνουν διαρκώς σαχλά σχόλια στο Facebook, εμπλέκονται σε ανούσιους καβγάδες στο Youtube, ποστάρουν  Παντελή Παντελίδη στο Twitter και ανήκουν στους Proud to be Greek. Τότε οι άνδρες της Δίωξης συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αναλάβουν δράση.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ιοκάστη_19, ξεκίνησαν συζήτηση με τον 24χρόνο με σκοπό να γελάσουν με τις απόψεις του περί "ξιλοδαρμού των Πακηστανών" και "ανοτερώτειτας της ελληνικής φυλλής". Όταν όμως ο 24χρόνος τους αποκάλυψε πως έχει δείρει επανειλημμένως μετανάστες και πως ήταν παρών στα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναικου στη λεωφόρο Λαυρίου, η κατάσταση ξέφυγε.

Ως Ιοκάστη_19 ανάγκασαν τον Χρήστο να εξομολογηθεί όλα τα προβλήματα του. Τον πρόσφατο χωρισμό του με την κοπέλα του Αλκμήνη, το διαζύγιο των γονιών του, ακόμα και την σεξουαλική παρενόχληση από τον θείο του σε ηλικία 4 ετών. Ύστερα, τον προέτρεψαν να δώσει τέλος στη ζωή του πείθοντας τον πως όλα αυτά που έχει περάσει θα του εξασφαλίσουν μια ζωή γεμάτη δυστυχία και πως δεν έχει νόημα η ζωή σε ένα τόπο που δεν αναγνωρίζεται έτσι κι αλλιώς το μεγαλείο του Έλληνα. Το αστείο παρατράβηξε κι ο Χρήστος έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του.

Όταν οι άνθρωποι της Δίωξης συνειδοτοποίησαν τι είχε συμβεί ήταν πολύ αργά. Το "Κουλούρι" επικοινώνησε με ανθρώπους από το περιβάλλον της Δίωξης οι οποίοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.