Τζιτζίκια
Sunny
34°C
 

Η λίστα Λαγκάρντ στην playlist του Φώτη Κουβέλη

Σοκ ανάμεσα στους υποστηρικτές της Δημοκρατικής Αριστεράς προκαλεί η διαρροή της λίστας του iTunes του Φώτη Κουβέλη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία σε μορφή audiobook. Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα το πότε περιήλθε η εν λόγω λίστα στην κατοχή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και εάν αυτό έγινε πριν ή μετά την παράδοση της στο Υπ.Οικ. από τον Ευ. Βενιζέλο - ο οποίος την είχε σε στικάκι usb στο γραφείο του από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με την περιβόητη λίστα,  το περιεχόμενο της playlist του κ. Κουβέλη έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του μέχρι σήμερα δημοφιλούς πολιτικού, καθώς ψηφοφόροι του κόμματος δηλώνουν τελείως μπερδεμένοι σχετικά με την ιδιοσυγκρασία και την παντελή έλλειψη γούστου του. Χαρακτηριστικά αναφέρονται κάποια ονόματα που φιγουράρουν στα αγαπημένα του προέδρου: CocoRosie, Pussy Riot, Maraveyas Illegal, Νάνα Μούσχουρη, Antique, Milli Vanilli και Φίλοι Για Πάντα.

Σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αναστρέψει το βαρύ κλίμα, η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε δελτίο τύπου όπου αναφέρει ότι η playlist δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το κόμμα, σε μια προσπάθεια για πλήρη διαφάνεια στα πολιτικά της χώρας αλλά και στις μουσικές προτιμήσεις του Φ. Κουβέλη.

Η υπόθεση έρχεται να βάλει άλλη μια τρικλοποδιά στη συνεργασία των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, ενώ οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν προγραμματίσει για το λόγο αυτό έκτακτη κοινή συνέντευξη τύπου για αργότερα το απόγευμα, ώστε να διευκρινίσουν τις θέσεις τους επί του ζητήματος και να καθησυχάσουν τις διεθνείς αγορές.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.