Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

Στολισμό των αστέγων με λαμπιόνια σχεδιάζει ο Δήμαρχος Αθηναίων

Μια απόφαση που θα συζητηθεί πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στην τελευταία του συνεδρίαση. Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, αποφασίστηκε ο στολισμός των αστέγων με λαμπιόνια για να βελτιωθεί η εικόνα της πρωτεύουσας κατά την περίοδο των εορτών.

Το σχέδιο προβλέπει τον στολισμό κάθε αστέγου με πολύχρωμα φωτάκια τα οποία μάλιστα θα αναβοσβήνουν ενώ παράλληλα θα παίζουν και μουσική. Τα κέρδη από αυτή την κίνηση αναμένεται να είναι πολλαπλά. Αρχικά, οι τουρίστες δεν θα αντικρίζουν την άσχημη εικόνα με τα μισοσκισμένα ρούχα των αστέγων ενώ υπάρχει επίσης το πλεονέκτημα πως καθώς οι άστεγοι θα μετακινούνται σε διάφορα σημεία της πόλης θα μεταφέρουν μαζί τους και τον στολισμό δημιουργώντας ένα μικρό εικαστικό δρώμενο.

Κερδισμένοι όμως από το σχέδιο θα βγούν και οι ίδιοι οι άστεγοι καθώς όπως εξήγησε ο κύριος Καμίνης, τα λαμπιόνια θα τους παρέχουν ζεστασιά χάρη στη θερμότητα που εκπέμπουν, ενώ η μουσικούλα που θα παίζουν θα τους νανουρίζει τα βράδια. Επιπλέον, τα φωτάκια θα τους καθιστά ορατούς και στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να μην πέφτουν πάνω τους κάθε λογής ποδηλάτες και μεθυσμένοι θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών.

Τα λαμπιόνια των αστέγων θα ανάψει σε ειδική εορταστική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα, η Έλενα Παπαρίζου και θα παραμείνουν αναμμένα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. Στις 6 Ιανουαρίου μάλιστα, ανήμερα των «Φώτων», θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Γκρινιάζαν πως δεν παίρναμε μέτρα για τους αστέγους. Να δω τι θα λένε τώρα οι διάφοροι καλοθελητές», αρκέστηκε να δηλώσει ο Δήμαρχος Αθηνών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.