Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Street fighter με τον Κ. Πιερρακάκη παίζεις αν πατήσεις 9 φορές F11 στο gov.gr

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό της πλατφόρμας του gov.gr ανακάλυψε τυχαία ο 22χρονος Θοδωρής, φοιτητής στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου, ενώ προσπαθούσε να καταθέσει δήλωση συγγραμμάτων στην εφαρμογή διανομών συγγραμμάτων «Εύδοξος».

Φαίνεται πως ο «Εύδοξος» αντιμετώπιζε κάποια προσωρινά προβλήματα καθώς οι κωδικοί πρόσβασης του 22χρονου δεν γίνονταν δεκτοί και παράλληλα δεν εμφανιζόταν κάποιο μήνυμα λάθους, ήταν σαν η εφαρμογή να είχε «παγώσει». Δεν ήθελε και πολύ, ο Θοδωρής που εκείνη την ώρα κατουριόταν και δεν είχε πιει καφέ έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να πατάει πλήκτρα στην τύχη, ξεκινώντας από το F1 και προχωρώντας προς τα δεξιά, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν έφτασε στο F11 και το πάτησε επαναλαμβανόμενα, κάτι αναπάντεχο συνέβη. Η οθόνη μαύρισε για ένα δευτερόλεπτο και αμέσως μετά εμφανίστηκε η πίστα του Χόντα στο Street Fighter II του 1991, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να ελέγχει τον Χόντα. Δίχως να χάσει στιγμή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση με λαβή σούμο και το ειδικό χτύπημα με το μακρύ χέρι, μέχρις ότου ο χαρακτήρας του Θοδωρή έχασε όλη την ενέργειά του και έπεσε νοκ άουτ.

«Πώς σου φάνηκε αυτό γατάκι» ακούστηκε η φωνή του Κ. Πιερρακάκη από τα ηχεία του λάπτοπ του 22χρονου. «Σε πάω ένα γύρο ακόμα, αν σου βαστάει» συμπλήρωσε, κλείνοντας με την γιαπωνέζικη κραυγή σούμο «Tachi-ai!» (σ.σ. ο κ. Πιερρακάκης ποτέ δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για την ιαπωνική κουλτούρα).

Συνολικά, η αναμέτρηση του Κυριάκου Πιερρακάκη με τον φοιτητή του Παντείου διήρκεσε 2 ώρες και τρία τέταρτα και έληξε με σκορ 19-0 υπέρ του υπουργού, ενώ μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο 22χρονος δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τη δήλωση των συγγραμμάτων του.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την κρυφή λειτουργικότητα της πλατφόρμας του gov.gr και εκμυστηρεύτηκαν πως ο υπουργός αφιερώνει πολλές ώρες καθημερινά κλεισμένος στο γραφείο του, παίζοντας Street Fighter με ανυποψίαστους πολίτες.

«Συνήθως είναι συνταξιούχοι που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν υπολογιστή ή δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συνηθίσει να χτυπούν επαναλαμβανόμενα τα πλήκτρα F1 έως F12. Οι περισσότεροι είτε νομίζουν πως έχουν παραισθήσεις είτε πως κάποιος τους χάκαρε τον υπολογιστή και πέφτουν νοκ άουτ μέσα σε δευτερόλεπτα. Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αποδειχθεί άξιος αντίπαλος για τον υπουργό» τονίζουν χαρακτηριστικά.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.