Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
20°C
 

Σκέψεις να μην παραγγείλει ξανά από site στα κινέζικα κάνει η κυβέρνηση μετά το νέο φιάσκο με τα self tests

Στα ράφια των φαρμακείων στα αστικά κέντρα παραδόθηκαν χθες τα πρώτα self-tests, ενώ άνοιξε και η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για τη χορήγησή τους.

Πάντως, αρκετοί φαρμακοποιοί αντέδρασαν για τη συσκευασία των τεστ, καθώς σε αυτή περιλαμβάνονται 25 τεμάχια, ενώ έκαναν λόγο για σφάλμα, αφού στην ουσία επρόκειτο για rapid και όχι για self-tests.

Το παραπάνω μπέρδεμα έφτασε φυσικά στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, με πηγές της Νέας Δημοκρατίας να διαρρέουν πως δεν θα εμπιστευτούν ξανά στο μέλλον την κινέζικη ιστοσελίδα από την οποία αγόρασαν και τις μάσκες για τα σχολεία, παρά τη βοήθεια που τους παρείχε το Google Translate.

«Είναι δύσκολα αυτά τα άτιμα τα κινέζικα, δεν βγάζεις άκρη. Όλο κάτι παραγγέλνεις και σου έρχεται κάτι άλλο, πού να καταλάβω τώρα ότι παρήγγειλα rapid και όχι self-test, ίδια είναι και δεν έβγαλα άκρη από την περιγραφή. Θα βρω ένα στα εγγλέζικα, που τα μιλάει και η γραμματέας μου που έχει το Lower», σχολίασε ο υπεύθυνος για την παραγγελία, συμπληρώνοντας: «Εντάξει ας τα αγοράζουν ανά 25, χαμένα θα πάνε;».

Πλέον, η κυβέρνηση αναμένει προτάσεις για ιστοσελίδες αγορών στην αγγλική, με τον σχετικό διαγωνισμό να προκηρύσσεται τα επόμενα 24ωρα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.