Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Τη σαμπούκα νηστεύει η Νίκη Κεραμέως φέτος τη Σαρακοστή

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη από όλες τις απόψεις και η περίοδος της Σαρακοστής από τη φύση της ενδείκνυται για αποτοξίνωση, ενδοσκόπηση και κατάνυξη. Αυτά σκεπτόμενη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως αποφάσισε φέτος να νηστέψει την μεγάλη της αγάπη, το λικέρ σαμπούκα.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες της, είναι κάτι που η Υπουργός είχε χρόνια στο πίσω μέρος του μυαλού της αλλά δεν το είχε τολμήσει ποτέ. «Κάθε χρόνο το έλεγε μισοαστεία-μισοσοβαρά εκεί λίγες μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, όμως μετά συνήθως ακολουθούσε κάποιο πάρτυ και το ξεχνούσε πίνοντας το πρώτο σφηνάκι. Φέτος όμως τα μπαρ είναι κλειστά, οι συνθήκες είναι ιδανικές» συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Πράγματι, η κ. Κεραμέως έχει να πιει έστω μια γουλιά του ιταλικού λικέρ από τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου, Κυριακής της Αποκριάς, όταν βρέθηκε σε underground party του κλαμπ θαυμαστών του ροκ συγκροτήματος Steely Dan. Έκτοτε πίνει μόνο αποστάγματα ή άλλα ηδύποτα, έχοντας δοκιμάσει μεταξύ άλλων το αχλάδι, το κουμ κουάτ και την αμπαρόριζα, όμως τίποτα δεν έχει φανεί άξιο να αντικαταστήσει τη γλυκάδα και το θεσπέσιο άρωμα του γλυκάνισου.

«Άλλες χρονιές νήστευα 40 μέρες το κρέας και το λάδι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν μου καιγόταν καρφίτσα. Όταν με έπιανε πείνα έβαζα μια sambuca και καπάκι ένα bloody mary και ήμουν έτοιμη για μια γεμάτη μέρα στο γραφείο» εξομολογείται η ίδια η Υπουργός, που παραδέχεται πως ήδη σκέφτεται σοβαρά να διακόψει τη νηστεία.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση και θα ενημερώσει πρώτο για κάθε νεότερο, ενώ εύχεται «καλή δύναμη» στην νέα πολιτικό. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες, μετά φτάνει το Πάσχα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.