Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Η Χρυσή Αυγή τιμά τον Άγιο Σπυρίδωνα

Η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να στείλει υψηλόβαθμο στέλεχος της στην Κέρκυρα, για να τιμήσει τον πολιούχο της πόλης Άγιο Σπυρίδωνα. Το κόμμα θα εκπροσωπηθεί από τον Καιάδα, ο οποίος έπειτα από συμφωνία με την Μητρόπολη της Κέρκυρας, θα κουβαλήσει ένα από τα εξαπτέρυγα κατά την περιφορά του σκηνώματος.

Σύμφωνα με το περιοδικό Metal Hammer, ο μπασίστας του δημοφιλούς black metal συγκροτήματος "Naer Mataron", θα δώσει και συναυλία το ίδιο βράδυ στην Κέρκυρα με το συγκρότημά του, συνοδεία της περίφημης ορχήστρας της πόλης. Το φιλόμουσο κοινό του νησιού των Φαιάκων θα έχει την τύχη να ακούσει τα πιο γνωστά κομμάτια του συγκροτήματος, αλλά και να απολαύσει black metal επτανησιώτικες καντάδες.

Ο Καιάδας  εκμυστηρεύτηκε  στον στενό φιλικό του κύκλο πως είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα της περιφοράς του σκηνώματος. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη στιγμή αυτή για μένα και μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση το γεγονός πως θα είμαι τόσο κοντά σε ένα πτώμα. Την τελευταία φορά που είχαμε βγάλει πτώμα στην σκηνή έπεσε καρφωτή και η αστυνομία όχι μόνο διέλυσε την συναυλία αλλά με συνέλαβε και ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις. Τώρα όχι μόνο δεν θα με συλλάβουν, αλλά θα κάνουν και ευλαβικά το σταυρό τους όταν θα περνάω με τον κυρ Σπύρο».

Η Μητρόπολη από την μεριά της θα τιμήσει με μια συμβολική κίνηση τη Χρυσή Αυγή για την προσπάθειά της να αναδειχτούν τα χριστιανικά θέματα καθώς και για την θετική προβολή του έργου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, την οποία επιχειρεί το κόμμα, προσφέροντας στον Καιάδα 7 αλανιάρες κότες που θα σφαχτούν τελετουργικά στην συναυλία.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.