Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Βράβευση των Simply Burgers από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τα "Simply Burgers" βράβευσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.  Η εταιρία, η οποία δραστηροποιείται στο χώρο της εστίασης εδώ και μία πενταετία, τιμήθηκε  για τη συνεισφορά της στην εξάπλωση της αμερικάνικης γαστρονομικής κουλτούρας στην ελληνική κοινωνία.

Βασικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο κριτικός γεύσης της εφημερίδας “News of Astoria”,  Ορφέας Παρμενίδης, ο οποίος στάθηκε στη δύσκολη και άνιση μάχη που δίνουν τα burger με το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων, τα σουβλάκια. Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες ξεχώρισε και εκείνη του Ελληνοαμερικάνου καθηγητή γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, Μίλτου Κούκουρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των "Simply Burgers" και στον τομέα της γλωσσολογίας τονίζοντας: «Τόσα χρόνια οι Έλληνες αδυνατούσαν να προφέρουν ορθώς τη λέξη burger (σ.σ. bûr'gr), καθώς και τη σύνθετη ham - burger, προφέροντας λανθασμένα το γράμμα 'u'. Σήμερα, χάρη στο ραδιοφωνικό σήμα της εταιρίας "Simply burgers" μαθαίνουν όλοι τον ενδεδειγμένο τρόπο εκφοράς του αμερικάνικου λόγου».

Στο πάρτυ που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές αμερικάνικες λιχουδιές φτιαγμένες από τα χέρια των έμπειρων chef των "Simply Burgers" υπό τους  ήχους country μουσικών. Από το πλούσιο μενού ξεχώρισαν οι φρέσκιες λωρίδες μπέικον τις οποίες μάλιστα είχαν την ευκαιρία να βουτήξουν σε συντριβάνια γεμάτα τσένταρ και barbeque sauce.

Στο τέλος της λαμπρής βραδιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας επεφύλαξε μια έκπληξη στο ελληνικό κοινό υποσχόμενος την προσθήκη ενός νέου burger meal με όνομα “Texas whitetrash hillbilly” στο οποίο ο πελάτης θα γεύεται burgers με καραμελωμένες λωρίδες μπέικον πάνω σε γλυκοπατάτες με τσίλι, που θα συνοδεύεται αποκλειστικά απο milk shakes. Ανακοίνωσε τέλος και μια νέα σειρά μενού με τίτλο  "Redneck Extravaganza" , στο οποίο ο πελάτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάζει meals βασισμένα στην επιτυχημένη σειρά epic meal time συνοδευόμενα απο λιωμένο τσένταρ εν είδει αναψυκτικού.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.