Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Το σωστό χρηματικό ποσό που απαιτείται για να ξεχάσουν οι πολίτες τις δηλώσεις Λιβανού αναζητεί η κυβέρνηση

Τα γέλια και οι ατάκες που έπεσαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό ήταν αυτό που οδήγησε στην παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε εκείνη τη σύσκεψη, η οποία μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones, εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να μιλάει για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πληγέντες της Ηλείας.

«Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» ακούγεται να λέει ο κ. Δούκας και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο πρώην πια υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και να λέει: «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία».

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, και παρά την παραίτηση του Υπουργού και τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα, στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους να μειωθεί η ζημιά από τις εικόνες που μεταδόθηκαν, με τις συσκέψεις να είναι απανωτές και πολύωρες. Έτσι, η λύση που προκρίθηκε φαίνεται πως είναι η αποζημίωση με τσάντες γεμάτα χρήματα, όλων όσων ενοχλήθηκαν από τις παραπάνω ατάκες.

«Μια νέα εποποιία ξεκινάει. Όποιος λέει καλημέρα και φαίνεται εκνευρισμένος, θα παίρνει και λεφτά, το μόνο που πρέπει να βρούμε, είναι τα πόσα. Πού θα πάει, θα ξεχαστεί κι αυτό, θα το γυρίσουμε», σημείωνε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Το «Κουλούρι» θα συνέχιζε ρεπορτάζ, αλλά μια τσάντα με άγνωστο περιεχόμενο που μόλις έφτασε στα γραφεία μας, μάς αναγκάζει να διακόψουμε για λίγο τις έρευνες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.