Τζιτζίκια
Clear
23°C
 

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά από πλήθος κόσμου που θέλει να ακολουθήσει την Μαριανίνα Κριεζή στη Λιλιπούπολη

Τεταμένη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην έξοδο Ε8, από όπου πρόκειται να αναχωρήσει το ιπτάμενο δελφίνι που θα μεταφέρει τη στιχουργό Μαριανίνα Κριεζή στη Λιλιπούπολη.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πολίτες που ζητούν να επιβιβαστούν κι εκείνοι, παρά το γεγονός πως δεν διαθέτουν εισιτήριο και το ιπτάμενο δελφίνι, κουρασμένο από τα συνεχή δρομολόγια, δεν μπορεί να σηκώσει τόσο κόσμο στη ράχη του.

Μέσα στο ετερόκλητο πλήθος μπορεί να συναντήσει κανείς παιδιά (μικρά και μεγάλα), μια κινέζα κολυμβήτρια με κίτρινο μπικίνι, λαχανικά να χορεύουν συρτάκι, έναν λευκό ελέφαντα, τις μέρες της βδομάδας απ' τη Δευτέρα ως την Κυριακή, τον πρόεδρο της Ένωσης Ζαχαροπλαστών Πειραιά Εμμανουήλ Γλυκόσαυρο, καθώς και αριστοκρατικά φίδια, πιπινέζες και παπαγάλους, ανάμεσα σε απλούς πολίτες που αναζητούν απλώς μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Μάλιστα, πριν λίγη ώρα προκλήθηκε ένταση όταν το πλήθος χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα: από τη μία ήταν οι οπαδοί του δημάρχου Πειραιά που επιθυμούσαν τον διάλογο με τις αρχές και από την άλλη οι «δυστροπόπιγκες» που έλαβαν αυτόν τον χαρακτηρισμό λόγω της δυστροπίας τους, μιας και δεν σήκωναν κουβέντα. Προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να επέμβουν τα ΜΑΤ, τριανταφυλλί γουρουνάκια που με τις «αύρες» τους εκτόξευσαν μαρμελάδα από κυδώνι και σαντιγύ στους συγκεντρωμένους.

Από τη συγκέντρωση δεν θα μπορούσε να λείπει ασφαλώς και ο κορονοϊός, που κάνει βόλτες μέσα στον κόσμο τραγουδώντας «είμαι μία ασιατική γρίπη, έρχομαι απ' την Ανατολή», αναγκάζοντας τον γνωστό λοιμωξιολόγο Δρ. Πελοπίδα Δρακατώρ να παρέμβει σε πρωινό δελτίο ειδήσεων απευθύνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή, όμως όλα δείχνουν πως στο ιπτάμενο δελφίνι με προορισμό το Πόρτο Λίλι θα επιβιβαστεί τελικά μονάχα η κ. Κριεζή, με τους υπόλοιπους από εμάς να παραμένουμε αναγκαστικά στην Αθήνα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.