Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Εξεταστική για το ποιός κρύβεται πίσω από τις προτάσεις για εξεταστικές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

ellada-politiki-syriza-tsipras-arxeioΣε μια καταγγελία που αναμένεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό προχώρησε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τη Βουλή να προχωρήσει στο σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής η οποία θα ερευνήσει ποιός ή ποιοί είναι αυτοί που καταθέτουν προτάσεις για εξεταστικές ή προβαίνουν σε άλλες κινήσεις εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η χθεσινή πρόταση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις προμήθειες υποβρυχίων δεν προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, άφησε υπονοούμενα πως και η πρόσφατη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ήταν κατευθυνόμενη από σκοτεινά κέντρα τα οποία με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να βλάψουν το κόμμα της Αριστεράς και παράλληλα να ενδυναμώσουν την κυβέρνηση.

«Φαίνεται πως κάποια μνημονιακά κέντρα φοβούνται την ορμή του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας κοιτώντας σταθερά, ακλόνητα κατευθείαν στον φακό, για να συνεχίσει: «Τον τελευταίο καιρό, μόλις διαφαίνεται ένα κλίμα κατάρρευσης της εγκληματικής κυβέρνησης, αμέσως άγνωστοι καταθέτουν δημόσια αιτήσεις για εξεταστικές επιτροπές, προτάσεις μομφής και εμπρηστικές ερωτήσεις στη Βουλή με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες μετά αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε για να μην φανούμε ασυνεπείς.»

«Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιός ωφελείται από αυτές τις κινήσεις. Σίγουρα πάντως όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που ωφελείται είναι πρωτίστως ο κ. Σαμαράς, αφού το αποτέλεσμα είναι η συσπείρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ίσως και η Χρυσή Αυγή καθώς απαξιώνεται ακόμη περισσότερο η Βουλή και η πολιτική εν γένει» τόνισε ο νεαρός ηγέτης της ελληνικής Αριστεράς, συμπληρώνοντας στο σημείο αυτό τρία ολόκληρα λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά του και χωρίς να στρέψει στιγμή το βλέμμα του μακρυά από τον φακό.

«Πρέπει να βρούμε τους υπεύθυνους και αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, γι'αυτό προτείνουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει ποιοί βρίσκονται πίσω από αυτές τις ύποπτες κινήσεις» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε προσωπικά για το θέμα τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος του υποσχέθηκε τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε σε δημοσιογράφους τις ξένες μυστικές υπηρεσίες ως υπεύθυνες για την κατάθεση των προτάσεων και έτρεξε να κλειδωθεί στο δωμάτιο του, φοβούμενος τι μπορεί να τον βάλουν να κάνει αν τον βρουν.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.