Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες, προσπαθούν να κατανοήσουν πώς η Μαύρη Παρασκευή διαρκεί 168 ώρες

Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι τις τελευταίες ώρες η επιστημονική κοινότητα, έπειτα από την ανακάλυψη ενός παράξενου  φαινομένου, όμοιο του οποίου δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στην ιστορία.

Συγκεκριμένα, διακεκριμένοι ερευνητές και κοσμολόγοι, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις αιτίες και την εξήγηση πίσω από το γεγονός πως η φετινή Μαύρη Παρασκευή πρόκειται να διαρκέσει 168 ώρες, αφού τα πρώτα φαινόμενα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και πρόκειται να κορυφωθούν αυτή την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου.

«Είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα τρομακτικό. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν μιλήσει για τη σχετικότητα του χωροχρόνου, αλλά κανείς δεν έχει προβλέψει μια ημέρα με διάρκεια 168 ολόκληρες ώρες. Έχουμε μελετήσει υποθέσεις φυσικών και μαθηματικών που αναφέρονται μέχρι και στην εποχή των πρώτων 10-43 δευτερολέπτων μετά το Big Bang, ωστόσο αντίστοιχο παράδειγμα δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία», σχολιάζει στο «Κουλούρι» έμπειρος ερευνητής.

Προς το παρόν, ο μοναδικός επιστήμονας ο οποίος θεωρεί πως βρίσκεται κοντά στη λύση του μυστηρίου, είναι ο φυσικός Γκρεγκόρι Γκριγκόροβιτς με καταγωγή από το Μαυροβούνιο, ο οποίος ισχυρίζεται το φαινόμενο σχετίζεται με σκοτεινή ύλη που προκαλεί την διαστολή του χρόνου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Ο Γ. Γκριγκόροβιτς μάλιστα υποστηρίζει πως έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία την θεωρία του για να προκαλέσει την διαστολή των χρημάτων του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τους ισχυρισμούς του ωστόσο να μην έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Τις επόμενες ώρες, ομάδα επιστημόνων από το CERN θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να ερευνήσει αν εκεί βρίσκεται το κέντρο μιας μικροσκοπικής μαύρης τρύπας που δρα ως σκουληκότρυπα προς μια παράλληλη διάσταση. Κάτι τέτοιο, εάν αληθεύει, μπορεί να αποτελέσει μια εξήγηση στο μυστήριο της εβδομαδιαίας διάρκειας της Μαύρης Παρασκευής, ενώ θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες και για άλλες θεωρίες που μέχρι σήμερα κατατάσσονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όπως το ταξίδι στο χρόνο και η αιώνια ζωή.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο πρόεδρος των εμπόρων, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος αφενός επιβεβαίωσε πως η φετινή Μαύρη Παρασκευή θα διαρκέσει μια ολόκληρη εβδομάδα και αφετέρου δήλωσε πως οι έμποροι θα δώσουν το 1000% των δυνάμεών τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, προκαλώντας έτσι νέα αναστάτωση στην μαθηματική κοινότητα.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.