Τζιτζίκια
Sunny
33°C
 

100% προστασία από τον κορονοϊό προσφέρει η στάση της νυχτερίδας, έρευνες δείχνουν

Σε μία ιδιαίτερα αισιόδοξη ανακάλυψη φαίνεται πως προχώρησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κουάλα Λουμπούρ, όπως παρουσιάστηκε σε σχετική δημοσίευση νωρίς σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 22 ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συνηθίζουν να στέκονται στο χώρο με τη στάση της νυχτερίδας (σ.σ. το σώμα ανάποδα και το κεφάλι προς τα κάτω), αποδείχθηκε πως κανένας τους δεν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Φαίνεται πως το να κάθεσαι ανάποδα, μπερδεύει τον ιό, ο οποίος δεν γνωρίζει που να επιτεθεί και χτυπάει διαρκώς χωρίς επιτυχία τα παπούτσια και τις πατούσες. Ακόμη, όσο το κεφάλι βρίσκεται πως τα κάτω, εισπνέονται λιγότερα σταγονίδια, μειώνοντας στο ελάχιστο τον κίνδυνο της μόλυνσης.

Μάλιστα, οι ειδικοί προσθέτουν πως καμία νυχτερίδα δεν φαίνεται να έχει κολλήσει επίσης τον κορωναϊό, ενώ και ο Μπάτμαν δεν έχει δηλώσει νόσηση, αν και η στολή που φοράει προσφέρει το δίχως άλλο έξτρα προστασία.

«Θα προτείναμε σε όλους τους ανθρώπους να υιοθετήσουν αυτή τη στάση άμεσα. Αν νιώσετε ότι ζαλίζεστε, απλά μετρήστε μέχρι το 100 για να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος», κατέληγε ο επικεφαλής της έρευνας, μιλώντας μας κρεμασμένος ανάποδα στο εργαστήριό του.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.