Σαρακοστή κοντή γιορτή
Clear sky
19°C
 

Ιδιαίτερα ευεργετικό το σεξ με άλογα δείχνει νέα έρευνα

lightningΙδιαίτερα ευεργετικό για τα άλογα είναι το σεξ με ανθρώπους, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Βόλγα, το οποίο εδρεύει στο Αστραχάν. Η έρευνα μεταξύ άλλων αποκάλυψε μεγάλη βελτίωση στην ψυχολογία των αλόγων μετά από τέτοιες ελεγχόμενες συνευρέσεις καθώς, όπως διαπιστώνουν οι εκπαιδευτές τους, οι ευγενείς σύντροφοι του ανθρώπου έδειχναν τότε πολύ πιο δραστήριοι και ενεργητικοί, έτρεχαν πιο γρήγορα και έτρωγαν με σαφώς μεγαλύτερη όρεξη το σανό τους.

«Η Αστραπή βγήκε από το στάβλο της με χαμόγελο, ενώ όλη την ημέρα κάλπαζε περήφανη και αγέρωχη, σφύζοντας από υγεία και ευεξία», δήλωσε στους ερευνητές του ρωσικού πανεπιστημίου ο κ. Οράτιος Σβερφ, γητευτής του τοπικού ιπποφορβείου. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Βιτάλι Ροπκώφ, τονίζει πως τα πειραματικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την αρχική υπόθεση της έρευνας. «Η ανθρώπινη επαφή έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση για τα άλογα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις, οι επιστήμονες έχουν σκοπό να επεκτείνουν την έρευνα σε άλλα ζώα και πτηνά, με τα δελφίνια, τα ρακούν και τους πελαργούς να είναι πρώτα στη σχετική λίστα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.