Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
10°C
 

Πανεπιστήμιο του Μπριτζπορτ: "Το νερό σκουριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό"

Η λαϊκή σοφία φαίνεται πως θα επιβεβαιωθεί απο την επιστήμη για μια ακόμα φορά. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπριτζπορτ, που βρίσκεται στο Κοννέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, έφτασαν στο εντυπωσιακό συμπέρασμα οτι το νερό κυριολεκτικά σκουριάζει τον οργανισμό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καταναλώνεται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Το αποτέλεσμα -που πάει κόντρα σε όσα μας έλεγαν οι γιατροί τόσα χρόνια- ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη τύπου η καθηγήτρια Μιαντ Φαεζιπουρ. Σύμφωνα με τα όσα λέχθησαν, η ποσότητα σιδήρου που περιέχεται στον οργανισμό όταν έρθει σε επαφή με νερό αμέσως αντιδρά χημικά και οξειδώνεται. Τα 4 ή 5 γραμμάρια σιδήρου που περιέχονται σε έναν φυσιολογικό ανθρώπινο οργανισμό είναι απαραίτητα για την υγεία του και συνεπώς η κατάποση νερού θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Επίσης, κατάποση μεγάλης ποσότητας νερού θα πρέπει να αποφεύγεται μετά απο κατανάλωση φαγητών με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, όπως το σπανάκι ή οι φακές, προκειμένου να αποφευχθεί σοκ στον οργανισμό απο την απότομη οξείδωση και τη δημιουργία σκουριάς στο αίμα.

Στη συνέχεια, η κ. Φαεζιπουρ έθεσε ως όριο ασφαλείας το ένα ποτήρι νερού την ημέρα, ενώ πρότεινε κάποιες ημέρες να περάσουν χωρίς καθόλου κατάποση νερού. Μάλιστα, συνέστησε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ουίσκι (περίπου ένα μπουκάλι την ημέρα, δύο τα σαββατοκύριακα) ως προτιμότερη προκειμένου κάποιος να ικανοποιήσει τη δίψα του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.