Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

Σοκ: Κατσαρίδα έφαγε άνθρωπο

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κατερίνης η είδηση ότι μια κατσαρίδα έφαγε τριανταπεντάχρονο άνδρα. Πρόκειται για μια είδηση βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η οποία έλαβε χώρα στα τέλη Αυγούστου, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Πιερίας.

Ο άτυχος άνδρας παρατήρησε το φονικό έντομο να κινείται στο σαλόνι του σπιτιού του, έπειτα από φωνές της συντρόφου του. Με γρήγορες κινήσεις καταδίωξε την κατσαρίδα και κατάφερε -όπως νόμιζε- να την εξολοθρεύσει με μια παντόφλα. Στην συνέχεια μάζεψε το κατά τα φαινόμενα νεκρό σώμα με ένα κομμάτι χαρτί και το πέταξε στα σκουπίδια, ήσυχος πως η κατσαρίδα είχε θανατωθεί. Blatta_lacrymula

Εκεί ήταν που ξεκίνησε και ο εφιάλτης για τον άνδρα και την σύντροφό του. Αφού το ζευγάρι ξάπλωσε για να κοιμηθεί, η κατσαρίδα ανέκτησε τις δυνάμεις της και κατόρθωσε να βγει από τον κάδο απορριμάτων, σε αναζήτηση του άτυχου τριανταπεντάχρονου. Καθώς αναζητούσε δίοδο προς το υπνοδωμάτιο, το έντομο ήταν αποφασισμένο να πάρει την εκδίκησή του. Σύμφωνα με την ιαρτοδικαστική εξέταση η κατσαρίδα έφτασε στην κρεβατοκάμαρα κοντά στις 2.20 πμ, ενώ το ζευγάρι κοιμόταν βαριά. Η επίθεση ξεκίνησε κάπου εκεί. Μισή περίπου ώρα ύστερα ο άνδρας κατάλαβε ότι δεχόταν επίθεση και ξύπνησε έντρομος. Το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έχοντας ήδη χάσει το αριστερό του χέρι και μέρος του μηρού του. Ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τον άτυχο άνδρα από το να χάσει την ζωή του από αιμορραγία.

Η κατσαρίδα αναζητήθηκε από επίλεκτη ομάδα της δημοτικής αστυνομίας Κατερίνης και θανατώθηκε με ισχυρά χημικά μέσα. Ειδικοί που μελετούν το περιστατικό προειδοποιούν τον κόσμο για την επικινδυνότητα των κατσαρίδων που, όπως αποδεικνύεται μπορούν να βλάψουν σοβαρά το ανθρώπινο είδος και είναι μάλιστα ιδιαίτερα εκδικητικές.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.