Ιουλιανά
Clear sky
27°C
 

Αυτό το κείμενο θα σου δείξει ότι ο β' ενικός είναι λάθος

Την διαπίστωση ερευνών ότι η χρήση του β' ενικού σε κείμενα είναι προσβλητική θα σου δείξει αυτό το κείμενο. Πολλές φορές θα έχεις δει ότι κείμενα είναι γραμμένα στο β'΄ενικό σαν ο συγγραφέας τους να σε ξέρει προσωπικά ενώ συχνά χρησιμοποιεί και προστακτική λες και σε διατάζει. Διάβασε εδώ γιατί είναι λάθος.

Αυτό το κείμενο θα σου δείξει ότι πολλές φορές κείμενα που δεν έχουν κανένα απολύτως ουσιαστικό περιεχόμενο θέλουν να σου περάσουν ένα μήνυμα επειδή είναι γραμμένο σε β' ενικό. Θα έχεις δει ότι άνθρωποι που πληρώνονται για να γράφουν χρησιμοποιούν αυτό το πρόσωπο στα κείμενα τους λες και δεν ξέρεις ότι το πρώτο πράγμα που σου έμαθαν στο σχολείο είναι ότι ποτέ δεν γράφεις σε β' ενικό.

Στο σημείο αυτό περιμένεις τα αποτελέσματα μιας έρευνας που σου δείχνει γιατί το β' ενικό είναι λάθος. Μάθε λοιπόν ότι τέτοια έρευνα δεν υπάρχει. Απλά μην χρησιμοποιείς ποτέ β' ενικό και προστακτική, ούτε σε κείμενα, ούτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter.  Πολλές φορές μάλιστα τα κείμενα αυτά θα έχεις δει ότι σταματάνε απότομα.

Απλά συνέχισε να διαβάζεις "Κουλούρι". Κάντο. Εσύ.

*Την ενδελεχή αυτή έρευνα έγραψε ο ειδικός συνεργάτης του "Κουλουριού" και έγκριτος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αλμπουκέρκης, Ιωσήφ Πλήθων στον οποίο το "Κουλούρι" με περισσή τιμή θα παραχωρεί κατά καιρούς βήμα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.