Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Μέσω Skype οι μεταδόσεις των αγώνων του Champions League απο την ΕΡΤ το 2013

Τέλος δεν έχουν οι περικοπές για την ΕΡΤ. Αν και η δημόσια Ελληνική τηλεόραση είχε συμφωνήσει με την TEAM να μεταδίδει δύο από τους αγώνες του Champions League που γίνονται κάθε εβδομάδα, φαίνεται πως ακόμα κι αυτές οι ελάχιστες μεταδόσεις δεν θα είναι όπως τις είχε συνηθίσει το κοινό τόσα χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΡΤ, απο την αρχή του 2013 δεν είναι σε θέση να συντηρήσει οικονομικά τις δορυφορικές επικοινωνίες που κάνουν εφικτή την αναμετάδοση των αγώνων που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό. Προκειμένου όμως να μην χάσει εντελώς την δυνατότητα προβολής των αγώνων, οι επικεφαλής της Ελληνικής τηλεόρασης αποφάσισαν η μετάδοση να γίνεται μέσω Skype.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκφωνητής των αγώνων θα παρευρίσκεται στις δημοσιογραφικές θέσεις του γηπέδου παρέα με το λάπτοπ του, το οποίο θα συνδέει στο διαδίκτυο αλλά και στην πηγή εικόνας του εκάστοτε γηπέδου. Ταυτόχρονα θα ενεργοποιεί το μικρόφωνό του προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ζωντανού σχολιασμού του αγώνα. Με χρήση τεχνολογίας αιχμής, η εικόνα και ο ήχος θα αποστέλλονται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ απ’ όπου και θα εκπέμπονται με τα παραδοσιακά μέσα που χρησιμοποιούνται για τις ελληνικές μεταδόσεις.

Ωστόσο, επειδή είναι πολύ πιθανές οι αντιδράσεις της UEFA εξαιτίας της χαμηλής, όπως είναι φυσικό, ποιότητας που θα έχουν πλέον οι μεταδόσεις των παιχνιδιών, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ έχουν ετοιμάσει και εναλλακτικό σχέδιο: ο εκφωνητής πλέον θα εκτελεί και χρέη οπερατέρ, πολύ απλά στρέφοντας την ενσωματωμένη κάμερα του λάπτοπ του προς τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, μελετάται η αποστολή ειδικών ομάδων εξοπλισμένων με iPad, τα οποία θα τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία του γηπέδου προκειμένου να υπάρχουν και εναλλακτικές γωνίες λήψης των φάσεων του αγώνα. Όσο για τις επαναλήψεις φάσεων σε αργή κίνηση, αυτές φαίνεται πως δεν θα είναι αναγκαίες μιας και λόγω τεχνικών περιορισμών όλος ο αγώνας θα μεταδίδεται σε μισή ταχύτητα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.