Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Thunderstorm
13°C
 

Ντροπιασμένη αποχώρησε από την αίθουσα της δίκης Αμβρόσιου η εικόνα της Παναγίας

kalavriton_amvrosiosΑηδιασμένη αισθάνεται η εικόνα της Παναγίας που κρέμεται στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, όπου και διεξήχθη χθες η δίκη του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

«Δεν το πιστεύω ότι αυτό το ον κινείται στους κόλπους του κλήρου μας» δήλωσε σοκαρισμένη η εικόνα που κοσμεί την εν λόγω αίθουσα, εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκειά της, για να συμπληρώσει: «Eίναι ένας οπισθοδρομικός, επικίνδυνος και φρικτός άνθρωπος. Δυστυχώς φαίνεται ότι στους μοντέρνους καιρούς πολλοί τέτοιοι τύποι λυμαίνονται τον χώρο της εκκλησίας μας. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, το έβλεπα και όταν κρεμόμουν σε σχολείο στην Σομαλία, μόνο που εδώ κράτος και εκκλησία πάνε μαζί», κατέληξε, παραδεχόμενη πως στο ξεκίνημα της δίκης κρατούσε και το θείο βρέφος, το οποίο ωστόσο απομάκρυνε από την αγκαλιά της λίγα λεπτά μετά για να μην ακούει.

Εμείς από την πλευρά μας, ζητήσαμε ένα σχόλιο από την δικαιοσύνη, την οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει κανείς να δει, καθώς αγνοείται από την ώρα που το δικαστήριο έφτασε στην απόφαση αθώωσης του μητροπολίτη.

Το «Κουλούρι» θα σας κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις της υπόθεσης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.