Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Κατά δύο ευρώ αύξησε όλες τις τιμές του κουρέας που έβαλε καρό πλακάκι και πινακίδα «barber shop»

oΣε μια νέα εποχή έχει μπει πλέον το κουρείο του 34χρονου Σάκη Μανταλίδη, το οποίο βρίσκεται τα τελευταία 45 χρόνια σε κεντρικό δρόμο του Περιστερίου.

Το συγκεκριμένο κουρείο, δημιουργήθηκε από τον πατέρα του Σάκη, Τίμο, κι αποτελούσε ένα απ' τα πλέον γνωστά κι αγαπημένα μπαρμπέρικα της περιοχής. Πριν από μερικά χρόνια, η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γιου, ο οποίος συνέχισε να το «τρέχει» στα πρότυπα του πατέρα του, εξυπηρετώντας κατά βάση τους ίδιους πελάτες, προσφέροντας υπηρεσίες ξυρίσματος με φαλτσέτα και κουρέματος.

Πριν από μερικές εβδομάδες ωστόσο, ο 34χρονος αποφάσισε να επενδύσει στο μαγαζί, προχωρώντας σε ριζική ανακαίνιση. Συγκεκριμένα, έπειτα από εργασίες που κράτησαν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, στο ιστορικό κουρείο προστέθηκε καρό πλακάκι και μια πολύχρωμη πινακίδα η οποία αναγράφει με μεγάλα γράμματα «barber shop», αλλαγές οι οποίες επέφεραν και την φυσιολογική αύξηση στον τιμοκατάλογο του καταστήματος.

«Πλέον δεν κουρεύω, προσφέρω μια υπηρεσία. Ο πελάτης δεν έρχεται εδώ απλά για να κουρευτεί και να ξυριστεί, έρχεται για να ανανεώσει το λουκ του, να αναζωογονηθεί και να διασκεδάσει», σχολίασε ο Σάκης, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το τι έχει αλλάξει πρακτικά στη διαδικασία του κουρέματος τόνισε: «το ίδιο είναι να σε κουρεύουν και να θαυμάζεις το καρό πλακάκι;»

Στη συνέχεια, ο κουρέας έκλεισε ενοχλημένος το τηλέφωνο όταν χαρακτηρίσαμε το μαγαζί του μπαρμπέρικο, παρακαλώντας μας να ξανακαλέσουμε όταν κατανοήσουμε τι σημαίνει «barber shop».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.