Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Αρχαίο κάμπινγκ ανακαλύφθηκε στο Κάτω Κουφονήσι

anaskafes-2Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι νέες ανακαλύψεις αρχαιολόγων στο Κάτω Κουφονήσι.

Είναι γνωστό άλλωστε πως στο μικρό κυκλαδίτικο νησάκι έχει ανακαλυφθεί πληθώρα αρχαίων, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η απουσία κτισμάτων, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Όπως μας ενημέρωσαν μέλη του συνεργείου, οι πρώτες ενδείξεις καταλήγουν στο συμπέρασμα πως στο όμορφο νησί υπήρχε ένα είδος αρχαίου κάμπινγκ, στο οποίο μάλιστα κατέφευγαν σημαντικές προσωπικότητες της αρχαίας εποχής.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε άμεσα με τον αρχαιολόγο Σωφρόνη Αργυρακόπουλο, για να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα ευρήματα. «Κοιτάξτε, είναι αλήθεια ότι βρήκαμε αρχαίο υλικό του οποίου οι απεικονίσεις μας οδηγούν να αντιληφθούμε πως μάλλον στο νησί υπήρχε ένα αρχαίο κάμπινγκ. Στις τοιχογραφίες αλλά και σε κείμενα που διασώθηκαν παρουσιάζεται ένας ισχυρός άντρας της εποχής, το πιθανότερο ο Οδυσσέας, να έχει καταφύγει στο κάμπινγκ αυτό μετά από ισχυρό τσακωμό με τη σύζυγό του Πηνελόπη, σε αναζήτηση ήσυχων διακοπών», τονίζει ο επιστήμονας και συνεχίζει:

«Στις τοιχογραφίες διακρίνονται σκηνές καλά κρυμμένες στις σκιές των δέντρων, αλλά και κατασκηνωτές που προσπαθούν να βρουν μια καλή θέση για να στήσουν τη σκηνή τους. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα άνδρα, κάτοικο του νησιού, ο οποίος φέρεται να έχει λεκτική διαμάχη με τον Οδυσσέα ισχυριζόμενος ότι οι αρχαίοι κατασκηνωτές δημιουργούν σκουπίδια και θορυβούν και τον οποίο ο Οδυσσέας σκοτώνει με συνοπτικές διαδικασίες. Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ οι περισσότεροι θαμώνες του κάμπινγκ τρέφονται με ζώα που έχουν οι ίδιοι κυνηγήσει, διακρίνονται καθαρά κατασκηνωτές να αρνούνται σθεναρά να γευματίσουν μαζί τους και τρέφονται με καρπούς δέντρων, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι πρώιμης μορφής βίγκανς. Τέλος, στα κείμενα είναι παραπάνω από φανερή η οργή του Οδυσσέα απέναντι σε ιδιωτικά ιστιοφόρα που κατά καιρούς άραζαν στους κόλπους του όμορφου νησιού προσβάλλοντας την ιδιωτικότητα των κατασκηνωτών αλλά και την αρμονία του νησιού», μας εξηγεί συγκρατημένα ενθουσιασμένος ο κύριος Αργυρακόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ανακάλυψη έχει φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του ελεύθερου κάμπινγκ, οι οποίοι ελπίζουν ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση θα δει με άλλο μάτι το αγαπημένο τους χόμπι, ενώ φήμες θέλουν το Υπουργείο Πολιτισμού να αναζητεί επιδότηση ώστε να πριμοδοτεί τους ελεύθερους κατασκηνωτές με γενναίες εκπτώσεις σε σημαντικά είδη όπως το χαρτί υγείας, τα μωρομάντηλα και τα είδη κάμπινγκ.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.